Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με βραβεύσεις η Τελετή Λήξης του Σεμιναρίου «ΦροντίΖΩ» στο Δημαρχείο

Εκδήλωση για την λήξη του προγράμματος «ΦροντίΖΩ», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Το Σεμινάριο του προγράμματος «ΦροντίΖΩ», που διοργάνωσε το ΑΛΜΑ, με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου, είναι ένα πρωτοποριακό, πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη των νηπίων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στον παιδικό σταθμό της γειτονιάς τους.

Τα διπλώματα απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες, και το λόγο στο βήμα πήραν η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, η Μαίρη Τρύφων, πρόεδρος των Παιδικών Σταθμού Παλαιού Φαλήρου, η Αλίκη Παναγιωτάκου, Λογοθεραπεύτρια στο Σύλλογο ΑΛΜΑ και εισηγήτρια του σεμιναρίου, και ο Γεράσιμος Ρούσσος, Εργοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, και εισηγητής του σεμιναρίου.

Ο στόχος του προγράμματος «ΦροντίΖΩ» είναι οι παιδαγωγοί και οι γονείς των νηπίων που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τις αναπτυξιακές διαταραχές, και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, έτσι ώστε τα παιδιά να μη χρειάζεται να διακόψουν την φοίτησή τους στο παιδικό σταθμό, όπου αυτό είναι εφικτό.

Η Μονάδα Ψυχικής Υγείας, του Κέντρου Ημέρας του ΑΛΜΑ, θα παρέχει συμβουλευτική στήριξη και θεραπευτική παρέμβαση όπου αυτή χρειαστεί εντός του παιδικού σταθμού.

Διαβάστε επίσης: Με φιλανθρωπικό προφίλ η Καλοκαιρινή Γιορτή για παιδιά στο πάρκο Φλοίσβου

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ