Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΑΕ-ΑΑ: Η νατοϊκή σύνοδος και τα αμέτρητα «ΝΑΙ σε όλα» της Ελληνικής κυβέρνησης

Mε αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας11 και 12 Ιουλίου το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Υποτέλεια, επικίνδυνα αυξανόμενη άμεση εμπλοκή της Ελλάδας, βρίσκονται στην ατζέντα των μνημονιακών και φιλονατοϊκών κομμάτων. Η Ριζοσπαστική Αριστερά υπερασπίζεται την Ειρήνη, την ζωή, επιδιώκει διπλωματική λύση τώρα!
Η νατοϊκή οικοπεδοποίηση της χώρας μας είναι γεγονός. Η Αμερικανο-νατοϊκή στρατιωτική βάση της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί στην ραχοκοκαλιά πολλαπλής ναυτικής, στρατιωτικής και αεροπορικής στήριξης του πολέμου.
Η ντόπια ολιγαρχία και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της διαφημίζει την έλευση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια μας με το σύνθημα « καλωσήρθε το δολάριο»!
Η αναβάθμιση της νατοϊκής Σούδας, το Άκτιο, η Λάρισα και πλειάδα αμέτρητων στρατιωτικών «διευκολύνσεων» έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε έναν στόχο στρατιωτικού πλήγματος πρώτης προτεραιότητας στην αποκρουστική περίπτωση γενίκευσης του πολέμου. Κάτι που δεν είναι πλέον στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας, αλλά συνεχώς τονίζεται από όλους της ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων σήμερα.
Η άγνοια κινδύνου του πολιτικού μας συστήματος ισοδυναμεί με το γνωστό ρητό του «χρήσιμου ηλιθίου».
Στις 11 και 12 Ιουλίου, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται  στο Βίλνιους της Λιθουανίας, με τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων να συναντώνται, ώστε να εξετάσουν τις βασικές προτεραιότητες και πολεμικές στρατηγικές του ΝΑΤΟ το επόμενο διάστημα. Αυτή η σύνοδος κορυφής θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή «εταίρων» από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Νέα Ζηλανδία που θα παραβρεθούν με υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες.

Η παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ, παίρνει πλέον «σάρκα και οστά».
Η Ουάσιγκτον πριν την σύνοδο μονομερώς εξήγγειλε την αποστολή βομβών διασποράς, ένα απαγορευμένο όπλο με αποφάσεις διεθνών συνθηκών. Ένα όπλο που στοχεύει κυρίως σε άμαχο πληθυσμό. Αξιολογεί για το άμεσο μέλλον επίσης σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, πυραύλους μέσου και μεγάλου βεληνεκούς. Το ηχηρό «ναι» της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένο.
Τα στρατιωτικά επιτελεία της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ συνεχώς αυξάνουν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά την αλόγιστη στρατιωτική βοήθεια στην πολυδιαφημισμένη «εαρινή» και τώρα καλοκαιρινή επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στις Ρωσικές γραμμές. Η αναβάθμιση του πολέμου είναι ζητούμενο από την Ουάσιγκτον είναι σαφέστατη. Η διπλωματική και ειρηνική προσέγγιση δεν είναι στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ.
Τα μέχρι τώρα στρατιωτικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές από το ΝΑΤΟ, είναι μηδενικά. Βόμβες διασποράς, ενδεχόμενη προβοκάτσια σε ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά εργοστάσια στο πλανήτη στην Ζαπορίζια, ακούγεται όλο και περισσότερα από τα δυτικά ΜΜΕ ως κάτι σχεδόν αναπόφευκτο. Τα αποτελέσματα ενός τέτοιου σεναρίου « πυρηνικού ατυχήματος μέσω προβοκάτσιας» είναι εφιαλτικό για την Ευρώπη και τον κόσμο.
Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακολουθεί όσα εξελίσσονται στην καρδιά της Ευρώπης ως ένας άμεσα εμπλεκόμενος «εταίρος» του ΝΑΤΟ, όπου το ΟΧΙ στον πόλεμο δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο της. Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας είναι ανύπαρκτες. Η αποστολή όπλων, βρίσκεται στην «ημερήσια διάταξη» αφού τα «γεράκια του πολέμου» έτσι διατάσσουν.
Ταυτόχρονα η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας περνάει από την επιδιαιτησία της Ουάσιγκτον και μιας γεωπολιτικά αναβαθμισμένης Τουρκίας, που γνωρίζει πολύ καλά το καθεστώς Ερντογάν (προς όφελος της Τουρκικής οικονομικής ελίτ) πως να κερδίζει πόντους σε μια σκακιέρα παγκόσμιας αστάθειας και ρευστότητας.
Η συναίνεση του Ερντογάν για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μετά τα παζάρια του με τον Μπάιντεν, με αντισταθμιστικό όφελος για την Τουρκία το ξεμπλοκάρισμα της πώλησης σε αυτή των πολεμικών αεροπλάνων F16 από τις ΗΠΑ αφενός αποδεικνύει πόσο αβάσιμο είναι το επιχείρημα των συστημικών κομμάτων ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ διασφαλίζει τη χώρα μας και αφετέρου εγκυμονεί νέους κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη και για την ευρύτερη περιοχή μας.
Η εξαφάνιση της Κυπριακής δημοκρατίας από τους χάρτες του ΝΑΤΟ με την καταγραφή της ως μια απλή ένδειξη συντεταγμένων και όχι ως κυρίαρχη χώρα μέλος του ΟΗΕ, αποτελεί επίσης απαίτηση του Τουρκικού καθεστώτος.
Βρίσκεται επίσης  στην ατζέντα αιτημάτων υποβάθμισης της Κύπρου από το τουρκικό καθεστώς. Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούν την Κύπρο έγιναν κουρελόχαρτο στην πρακτική της Δύσης. Δυναμικός συμπαραστάτης της Τουρκίας στις εξελίξεις, το ΝΑΤΟ και ο «δημοφιλής ειρηνοποιός» κ.
Στόλτενμπεργκ.
Η ελληνική διπλωματία μπροστά σε όλες αυτές χθεσινές, σημερινές και αυριανές εξελίξεις σιωπά, δεν αντιδρά, παραμένει ο καλύτερος «μαθητής» του ΝΑΤΟ, με την υψηλότερη συμμετοχή δαπανών σε αναλογία του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ! Αφήνοντας πίσω ακόμα και τις ΗΠΑ.
Οι ανάγκες της εθνικής μας άμυνας, απόλυτα κατανοητές, δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Η ΛΑΕ – ΑΑ, θα συμπαραταχθεί με τον λαό, τα κινήματα ειρήνης κατά του πολέμου, για την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ όλων των γειτονικών μας λαών, ώστε η ασπίδα κατά των πολέμων να δυναμώσει και να επιφέρει το τέλος των νεοφιλελεύθερων μιλιταριστικών πολιτικών σε βάρος όλων των λαών που ασκούνται από τη φιλοπόλεμη δυναστεία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
Γιατί τα κοινωνικά αγαθά της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, του νερού, της υπεράσπισης της εργασιακής αξιοπρέπειας για όλους, της αντιρατσιστικής πάλης, της προστασίας του οικοσυστήματος βρίσκονται στον αντίποδα των πολέμων και της σφαγής των λαών, που εξελίσσονται και μας απειλούν όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Γιατί στους πολέμους οι μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ