Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Λ. Κυρίζογλου: Αντίθετη η ΚΕΔΕ στη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ – Δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η συρρίκνωση των ΕΛΤΑ μέσα από την διακοπή λειτουργίας υποκαταστημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι δήμαρχοι δηλώνουν την αντίθεσή τους και το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρουσία της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του αναπληρωτή υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου.

Με δήλωσή του προς την ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει την αντίθεσή του με την πολιτική συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, η οποία δικαίως έχει προκαλέσει – όπως λέει – την αντίδραση των τοπικών αρχών, καθώς δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση για το τί μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, «η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των ΕΛΤΑ αποτελεί μείζον ζήτημα για τις τοπικές κοινωνίες. Τα ΕΛΤΑ , είναι μία από τις υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος που ιστορικά, συνέβαλαν στην διεκπεραίωση πολλών υποθέσεων πολιτών και μικρών επιχειρήσεων ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές, χωρίς να είναι αναγκαία η μετακίνησή τους. Η αναστολή λειτουργίας πολλών καταστημάτων προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές τους και συντείνει στην περαιτέρω απομόνωση πολλών περιοχών της περιφέρειας. Δικαίως έχει προκαλέσει την αντίδραση των τοπικών αρχών, καθώς δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση για το τί μέλλει γενέσθαι», τονίζει ο κ. Κυρίζογλου και καταλήγει: «Ως ΚΕΔΕ εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με την πολιτική που ανακοινώθηκε από τα ΕΛΤΑ και θα υπάρξει άμεση παρέμβασή μας στο αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να υπάρξει μέριμνα για την ισότιμη, έγκυρη και έγκαιρη εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε ταχυδρομικές υπηρεσίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ