Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

UNI-PHARMA & InterMed: Βιώσιμη Ανάπτυξη, η απάντησή μας στις διαρκείς προκλήσεις

Με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από μισό αιώνα ζωής, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τα φαρμακευτικά και υγειονομικά δρώμενα, αλλά σημείο αναφοράς και για την κοινωνία.

Οι βιομηχανίες του, με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής παραγωγής στις 70 και πλέον αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξάγει με το brand name by UNI-PHARMA & by InterMed.

Ο ΟΦΕΤ αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων.

Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Κριτήρια ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Η διοίκηση του Ομίλου, στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική Εταιρική Διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν.

 

Στρατηγική του ΟΦΕΤ & Απολογισμός Βιωσιμότητας

Οι 3 πυλώνες της Στρατηγικής του ΟΦΕΤ, οι οποίες εμπεριέχουν μια ολιστική προσέγγιση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μέσω των ESG, αφορούν:
• Στην Εταιρική Διακυβέρνηση
• Στο Περιβάλλον και το Οικοσύστημα
• Στην Εταιρική Υπευθυνότητα και Αλληλεγγύη, μέσα από στοχευμένες δράσεις προς την κοινωνία.

 

Επενδύσεις αιχμής, έρευνα & καινοτομία

Ο ΟΦΕΤ την τελευταία δεκαετία, έχει επενδύσει περισσότερα πάνω από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Επίσης, αγοράστηκε νέα αποθήκη στην Κάτω Κηφισιά για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων του Ομίλου, ενώ ξεκίνησαν και νέες γραμμές παραγωγής στην InterMed.

Την τελευταία τετραετία 2018-2021, ο Όμιλος έχει συνολικά χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις, εκ των οποίων οι 20 αφορούν υποτροφίες της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ Επιστημονικής Έρευνας και Πολιτισμού».


Κοινωνία, Νέα γενιά & Περιβάλλον

Ο ΟΦΕΤ δηλώνει υπερήφανος για τις διαρκείς και άοκνες δράσεις του που κατευθύνονται στη στήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, της επιστήμης, της νέας γενιάς αλλά και του περιβάλλοντος.

Εξέλιξη Ζωής: Φορέας κοινωνικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στην υποστήριξη και αυτονόμηση εφήβων (16-18 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών), που προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης, μέσα από προγράμματα εκπαιδευτικής κατάρτισης, ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και τη συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Το ποσό των 35.000 ευρώ δώρισε η κυρία Ιουλία Τσέτη τον Απρίλιο του 2023, για την αποπεράτωση της κατασκευής του νέου κτιρίου διαμονής του προσωπικού του Επιτηρητικού Φυλακίου της μικρονήσου Στρογγύλης.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Τον Φεβρουάριο του 2022, η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, σε συνεργασία με την αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσαν την ανάγκη για στοχευμένες ενέργειες, προκειμένου οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

SCIENCE ON THE GO: Το Κινητό Εργαστήριο Επιστήμης, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου διδάσκουν το know-how σκευασμάτων (όπως δημιουργία στοματικών διαλυμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής κ.λπ.) ανά την Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ: Τείνει πλέον να γίνει θεσμός, με επισκέψεις σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές και συνεργασία με κατά τόπους Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους και την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

• Η Green Team του ΟΦΕΤ με το σύνθημα Save the Sea, υλοποιεί περιβαλλοντικές ενέργειες σε θάλασσες και ακτές της χώρας, όπως στην εμβληματική Δήλο, στην Πάρο, στη Σύρο.
• Συνεργασία με την Axion Hellas για στήριξη του πληθυσμού σε άγονες περιοχές και υποστήριξή τους σε θέματα υγείας.
• Η Ομάδα Αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ με εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγία Όλγα.
• Η Running Team του ΟΦΕΤ στηρίζει, σταθερά, τα τελευταία χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
• Συνεργασία με τη ΜΚΟ BE LIVE, υποστηρίζοντας υπογόνιμα ζευγάρια, κάνοντας πράξη το όνειρό τους για δημιουργία οικογένειας.

Οι UNI-PHARMA & InterMed, αποτελούν μέλη του UN GLOBAL COMPACT του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ στις 30 Μαρτίου 2023, οι δύο βιομηχανίες εντάχθηκαν στον χάρτη των «The Most Sustainable Companies in Greece 2023».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ