Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Λ. Κυρίζογλου: Κεντρικό αίτημα της ΚΕΔΕ οι προσλήψεις προσωπικού

Τη διαβεβαίωση ότι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους αποτελεί κεντρικό αίτημα της ΚΕΔΕ, έδωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων (Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δ.Σ. ΠΟΠ-ΟΤΑ, πρόεδροι Σωματείων Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών) ο πρόεδρος της Ένωσης Λάζαρος Κυρίζογλου. Στις συναντήσεις συμμετείχε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

«Η ΚΕΔΕ στηρίζει και παρεμβαίνει διαχρονικά υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στους Δήμους, τους οποίους άλλωστε θεωρεί σημαντικούς συνεργάτες στο έργο της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η ΚΕΔΕ είναι σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για συνέχιση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων στους Δήμους ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι υπέρ του να γίνει αξιολόγηση, λαμβάνοντας όμως, υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου. «Η αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι ένα “σιδερένιο πουκάμισο” που θα το φορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο», τόνισε.

Αναφερόμενος στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ο κ. Κυρίζογλου, γνωστοποίησε την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως σύμφωνα με την οποία είναι υπό έκδοση η σχετική ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) και έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζήτησαν κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση της διάταξης περί υποχρεωτικής άσκησης ενδίκων μέσων από τους Δήμους, διότι αυτό αντιβαίνει στο άρθρο 102 του Συντάγματος περί διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους, άμεση έναρξη της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και να συμμετέχουν στη σύνταξη του νέου Κώδικα Υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών ζήτησαν την παρέμβαση της ΚΕΔΕ για προβλήματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων των περίπου 13.000 εργαζομένων, την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για κάλυψη των θέσεων κατά την επόμενη σχολική χρονιά και τη μετατροπή των συμβάσεων από μερική σε πλήρη απασχόληση με την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους.

Διαβάστε επίσης: Λ. Κυρίζογλου: «Ο,τι αφορά εμάς, θέλουμε να αποφασίζεται με εμάς» – Κατέθεσε 6 προτάσεις για τη μεταρρύθμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ