Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Προειδοποίηση και πρόστιμα στους «ασυνείδητους» που ρυπαίνουν πεζοδρομία & δημόσιους χώρους

O Δήμος Καλλιθέας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε τους δημότες ότι η εναπόθεση ογκωδών αστικών στερεών απόβλητων καθώς και οικοδομικά υλικά σε πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους, απαγορεύονται ρητά από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου και οι ασυνείδητοι πολίτες θα τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι πολλοί Συνδημότες μας εναποθέτουν ογκώδη αστικά στερεά απόβλητα καθώς και οικοδομικά υλικά σε πεζοδρόμια και σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 6 και τις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 7, τέτοιου είδους παραβάσεις απαγορεύονται ρητά από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας και θα επιβάλλονται πρόστιμα όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα Β’ του Κανονισμού Καθαριότητας και είναι:

  1. Εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο (150 €)
  2. Φύλλα ξερά, υπόλοιπα καθαρισμών κήπων, γκαζόν, κλαδιά, θάμνοι κ.τ.λ. που απορρίπτονται ασυσκεύαστα στο πεζοδρόμιο (100 €)
  3. Εγκατάλειψη μπάζων/άχρηστων υλικών από κατεδαφίσεις, εκσκαφές κ.τ.λ. και ρύπανση πεζοδρομίων και δρόμων με χώματα, λάδια, κ.τ.λ. (300 €)
  4. Ρίψη μπάζων και άλλων ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμμάτων (150 €)
  5. Πλημμελής εναπόθεση, αποθήκευση και στοίβαξη εμπορευμάτων, οικοδομικών υλικών κ.τ.λ. (150 €)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο link: https://kallithea.gr/?page_id=4486

Παρακαλούμε για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210.94.17000, για τον προγραμματισμό αποκομιδής αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ