Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πυρκαγιά σε Λουτράκι – Δερβενοχώρια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε Λουτράκι  και Δερβενοχώρια με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν πλέον να επιχειρήσουν στα σημεία, καθώς έδυσε ο ήλιος., Τη μάχη με τις φλόγες θα συνεχίσουν μόνο οι χερσαίες δυνάμεις. Τα εναέρια μέσα θα ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της μέρας. Παράλληλα νωρίτερα άνοιξε η παλαιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα περί τις 20:30.

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με χερσαίες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία.

Αναλυτικά, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 30 υδροφόρα οχήματα αλλά και 3 πεζοπόρα τμήματα. Νωρίτερα τις επιχειρήσεις συνέδραμαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Την Πυροσβεστική έσπευσαν να ενισχύσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες νωρίτερα είχαν διαθέσει εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη CL-414 και 3 αεροσκάφη CL-215.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται προκειμένου να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης στην Πάρνηθα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία. Το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής καλώντας να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η πυρκαγιά  στο Λουτράκι

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Καλλιθέα, του Λουτρακίου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Για λόγους ασφάλειας διεκόπη νωρίτερα η κυκλοφορία στην εθνική οδό από το ύψος της Κινέττας μέχρι την Κόρινθο και απαγόρευε η διέλευση για όση ώρα διαρκεί η επιχείρηση. Λίγο μετά τις 20:30 αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

upd: 17:33

Με εντολή της Τροχαίας, για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στο Λουτράκι. Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

upd: 17:30

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Εκκενώνεται γηροκομείο – Σε ασφαλή χώρο στο κλειστό γυμναστήριο τα παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκήνωση

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Λουτράκι: Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση των κοινοτήτων Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Εκκενώνονται προληπτικά και με ασφάλεια κατασκηνώσεις ανέφερε ο δήμαρχος Λουτρακίου

Με ασφάλεια εκκενώνονται προληπτικά οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σχετικά κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, και τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο Λουτράκι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ