Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Φαληρικός Όρμος: Ανησυχία δημάρχων για ματαίωση του έργου

Την ανησυχία μη τυχόν ματαιωθεί το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, εξέφρασαν το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.

Η ανησυχία τους αυτή έχει προκληθεί αφενός από την καθυστέρηση δημοπράτησης της Β’ φάσης του έργου, αφετέρου λόγω της πρόσκλησης που έλαβαν προ ημερών από την Περιφέρεια Αττικής για να συμμετάσχουν σε τεχνική συνάντηση για τη «διαπραγμάτευση επί των αλλαγών που προτείνονται στο project του Φαληρικού Όρμου».

Οι δύο δήμαρχοι ζητούν να σταματήσει η πολύχρονη καθυστέρηση των έργων στην παραλία και να δημοπρατηθεί άμεσα η Β΄ φάση του έργου. Να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα από την παραλία και να διατηρηθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ύψος των Τζιτζιφιών.

Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου είχε δημοπρατήσει την Α’ φάση, την πιο σημαντική φάση του έργου και ενδεχομένως το μόνο λάθος που έγινε τότε – όπως είπε – ήταν ότι δεν δημοπρατήθηκε παράλληλα και η Β’ φάση.

Ο κ. Κάρναβος χαρακτήρισε το έργο ως εμβληματικό, που με την ολοκλήρωσή του θα αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία απέναντι στους κατοίκους της περιοχής. «Ζούμε σε μία παραλιακή περιοχή έχοντας όμως, αποκοπεί από την παραλία. Είναι σημαντική η αποκατάσταση της πρόσβασης στη θάλασσα», σημείωσε.

Οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου Ταύρου ζήτησαν από την Περιφέρεια Αττικής να τους ενημερώσεις πού ακριβώς έχει κολλήσει το έργο, τη στιγμή που έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου με ευρωπαϊκούς πόρους.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, στις 20.30, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμβολικό κλείσιμο δρόμου και συναυλία με τον Άκη Δείξιμο, στην οδό Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιλισού ποταμού, πλησίον του κλειστού Γυμναστηρίου.

Διαβάστε επίσης: Κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των μπαζών απ’ τον Φαληρικό Όρμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ