Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

ΣΠΑΥ: Νέος εξοπλισμός στα πυροφυλάκια του Υμηττού

Νέο πυροσβεστικό εξοπλισμό σε όλα τα πυροφυλάκια του Υμηττού παρέδωσαν οι αρμόδιοι του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

«Πιστοί στο καθήκον μας και στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε για μία ακόμα φορά τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τις ψυχάρες του βουνού μας που νύχτα μέρα φυλάνε Θερμοπύλες στον Υμηττό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Με το επιτελείο του ΣΠΑΥ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε οδοιπορικό σε όλο τον Υμηττό, επισκέφθηκε τους δημάρχους και τα πυροφυλάκια (Ηλιούπολης , Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Παιανίας, Κορωπίου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης) με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας και παρέδωσε το δεύτερο μέρος του πυροσβεστικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει το έργο των εθελοντών.

Πρόκειται για χρήσιμο πυροσβεστικό εξοπλισμό (σωλήνες, δίκρουνα, αυλοί πυρόσβεσης) που αποτελούν συνέχεια των στολών και των μέσων ατομικής προστασίας, που παραδώθηκαν στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Το ποσόν αυτό εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν ήδη δοθεί 11 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της δασοφύλαξης στον Υμηττό, που αφορούν την αγορά 15 πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων, δεξαμενών νερού, φυλακίων, μέσων ατομικής προστασίας των εθελοντών και της πρωτοποριακής πλατφόρμας Smart Υμηττός.

«Η Αυτοδιοίκηση, παρά τις κριτικές που δέχεται, με πρόγραμμα και σκληρή δουλεία», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντάτος, «καταφέρνει να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα ειδικά στον Υμηττό μας. Συνεχίζουμε δυναμικά έχοντας κεντρική μας προτεραιότητα την προετοιμασία και την πρόληψη!».

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΥ: “Θωρακίζει” την προστασία του Υμηττού με σύμμαχο την τεχνολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ