Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Ιουλίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 27/7/23 στους κινηματογράφους.

========================================================

Blue Jean 

Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Τζόρτζια Όκλεϊ, πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο αντιμετωπίζεται με σιγουριά και σθένος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το υποκριτικό ταλέντο της Ρόζι ΜακΓιούεν.

Βρισκόμαστε στην Αγγλία του 1988 και η συντηρητική κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ ετοιμάζεται να περάσει ένα νόμο που θα στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Αυτό αναγκάζει την Τζιν (Ρόσι ΜακΙούεν), μια καθηγήτρια γυμναστικής, να ζει διπλή ζωή. Καθώς η πίεση αυξάνεται από όλες τις μεριές, η άφιξη μιας νέας μαθήτριας γίνεται αφορμή για μια κρίση που θα δοκιμάσει την Τζιν πέρα για πέρα.

INFO

Είδος: Κοινωνικό, Δράμα, 97΄

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 2023

Σκηνοθεσία: Τζόρτζια Όκλεϊ

Παίζουν: Ρόζι ΜακΓιούεν, Κέρι Χέιζ, Λούσι Χάλιντεϊ, Λίντια Πέιτζ

Διανομή: Filmtrade

=================================

Στοιχειωμένο αρχοντικό – Haunted mansion

Κλασική κωμωδία τρόμου για όλη την οικογένεια, με όλα τα κλισέ από το αντίστοιχο show της Disneyland. Το cast αν και δεν διακρίνεται από φρεσκάδα, ανεβάζει λίγο το κύρος της ταινίας.

Η Γκάμπι (Ροζάριο Ντόσον) μια ανύπαντρη μητέρα, προσλαμβάνει έναν ξεναγό, ένα μέντιουμ, έναν ιερέα και έναν ιστορικό, για να τη βοηθήσουν να ξορκίσει το πρόσφατα αγορασμένο αρχοντικό της, αφού έχει ανακαλύψει ότι κατοικείται από φαντάσματα.

INFO

Είδος: Κωμωδία, Τρόμου, 122΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Σίμιεν

Παίζουν: Ροζάριο Ντόσον, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντάνι Ντε Βίτο, Γουινόνα Ράιντερ, Όουεν Γουίλσον, Τζάρεντ Λέτο

Διανομή: Feelgood

=================================

Καμουφλάζ – Mascarade

Σκληρή σάτιρα από το σκηνοθέτη του La Belle Epoque. Ταυτόχρονα, μια κυνική και μισάνθρωπη ματιά σε έναν κόσμο και ένα περιβάλλον γεμάτο ματαιοδοξία.

Ο Αντριέν, ένας ελκυστικός χορευτής του οποίου η καριέρα καταστράφηκε από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, σπαταλά τα νιάτα του παραμένοντας στην αδράνεια. Η ζωή του αλλάζει όμως όταν συναντά τη Μαργκό, η οποία ζει από απάτες και ανήθικες χειραγωγήσεις.

INFO

Είδος: Αστυνομικό, Δράμα, 134΄

Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, 2022

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός

Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Ιζαμπέλ Αντζανί, Φρανσουά Κλουζό

Διανομή: Rosebud.21

=================================

Μπαμπάς να σου πετύχει – About my father 

Όπως αναφέρεται από την παραγωγή, «η ταινία επικεντρώνεται στον Σεμπάστιαν (Μανισκάλκο) που ενθαρρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του (Λέσλι Μπιμπ) να φέρει τον μετανάστη, κομμωτή πατέρα του, Σάλβο (Ντε Νίρο), σε μια συνάντηση με την πολύ πλούσια και εξαιρετικά εκκεντρική οικογένειά της. Το Σαββατοκύριακο εξελίσσεται σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πολιτιστική σύγκρουση, αφήνοντας τον Σεμπάστιαν και τον Σάλβο να ανακαλύψουν ότι το πιο σπουδαίο πράγμα στην οικογένεια είναι η ίδια η οικογένεια».

Καλά ακούγονται όλα αυτά, αλλά παραμένει ανεξήγητο γιατί ο Ντε Νίρο αναλαμβάνει τέτοιους ρόλους πλέον, δίπλα μάλιστα σε έναν stand-up comedian που είναι ακατάλληλος για ηθοποιός.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 89΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Λάουρα Τερούσο

Παίζουν: Μανισκάλκο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λέσλι Μπιμπ, Αντερς Χολμ, Ντέιβιντ Ράσε

Διανομή: Spentzos Film

=================================

God is a bullet 

Ωμή βία σε μια προσπάθεια συνδυασμού ταινίας προσωπικής εκδίκησης και σατανικού τρόμου. Άνιση τελικά περιπέτεια, από την οποία τη βγάζει καθαρή η Μάικα Μονρόε.

Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, ο ντετέκτιβ Μπομπ Χάιτάουερ (Νικολάι Κόστερ-Βάλνταου) προσπαθεί να διεισδύσει στους κόλπους μιας σατανικής αίρεσης για να σώσει την απαχθείσα κόρη του και να εκδικηθεί για τη δολοφονία της γυναίκας του.

INFO

Είδος: Αστυνομικό, Δράσης, 156΄

Χώρες: Μεξικό, ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Νικ Κασαβέτης

Παίζουν: Μάικα Μονρόε, Νικολάι Κόστερ-Βάλνταου, Καρλ Γκλούσμαν, Τζέιμι Φοξ

Διανομή: The Film Group

=================================

Διακοπές στη Ρώμη – Roman holiday (Επαν.)

Μια από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών, στην οποία η Όντρεϊ Χέπμπορν κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η πριγκίπισσα Άννα (Όντρεϊ Χέπμπορν) βρίσκεται στη μέση μιας πολύ προβεβλημένης περιοδείας στις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Όταν η ίδια και η συνοδεία της φτάνουν στη Ρώμη, αποφασίζει να δραπετεύσει από τα βασιλικά της καθήκοντα και ενώ περιπλανιέται στην πόλη, γνωρίζει έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Τζο Μπράντλεϊ (Γκρέγκορι Πεκ), που αποφασίζει να περάσει χρόνο μαζί της προσποιούμενος ότι δεν ξέρει ποια είναι.

Αξέχαστες ερμηνείες, όμορφα πλάνα από την Αιώνια Πόλη, summer mood και η δεύτερη κινηματογραφική εμφάνιση της Vespa 125 που την έκανε διάσημη (η πρώτη της, ήταν στην ταινία Domenica d’ Agosto του 1950, αλλά κανείς δεν την είχε προσέξει).

INFO

Είδος: Αισθηματική, Κωμωδία, 118΄

Χώρα: ΗΠΑ, 1953

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γουάιλερ

Παίζουν: Γκρέγκορι Πεκ, Όντρεϊ Χέπμπορν

Διανομή: Summer Classics

=================================

Είμαι η Κούβα – Soy Cuba (Επαν.)

Σπονδυλωτό φιλμ πάνω στην αθέατη πλευρά της Κούβας επί δικτατορίας Μπατίστα. Ο Μιχαήλ Καλατόζοφ επικεντρώνεται -με απίστευτες κινήσεις της κάμερας και τεχνικές- στην πνιγηρή ατμόσφαιρα των εξαθλιωμένων ντόπιων και στις κοινωνικές ζυμώσεις που οδήγησαν στην Κουβανική Επανάσταση. Ένα case study για τα φιλμ προπαγάνδας, που δεν χάνεται από τους σινεφίλ.

INFO

Είδος: Δράμα, 141΄

Χώρες: Κούβα, Σοβιετική Ένωση, 1964

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Καλοτόζοφ

Παίζουν: Σέρτζιο Κοριέρι, Σαλβαντόρ Γουντ, Χοσέ Γκαλιάρντο, Ραούλ Γκαρσία

Διανομή: New Star

=================================

Λούστρο παπουτσιών – Sciuscià (Επαν.)

Ιταλικός νεορεαλισμός, μέσα από την μεταπολεμική καθημερινότητα. Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας αποτελεί παραφθορά της αγγλικής λέξης «shoe shine». Τη χρησιμοποιούσαν τα χιλιάδες εξαθλιωμένα ανήλικα της μεταπολεμικής Ιταλίας που αναγκάζονται να βγουν στη βιοπάλη ως λούστροι για να προσελκύσουν πελατεία μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών. Αυτό τα λέει όλα, όπως και οι εικόνες του Ντε Σίκα, ο οποίος με ευαισθησία και χωρίς να γίνεται μελοδραματικός ή διδακτικός, σχολιάζει δεικτικά και σπαρακτικά το «σύστημα» της εποχής.

Δύο ανήλικα παιδιά εργάζονται ως λούστροι παπουτσιών και έχουν ως όνειρο να αποκτήσουν ένα άλογο. Η επιθυμία τους γίνεται πραγματικότητα, όταν ο αδερφός ενός εκ των δύο προσφέρει στα παιδιά εύκολα, αλλά μάλλον όχι και τόσο νόμιμα, χρήματα. Με αποτέλεσμα, να οδηγηθούν σε φυλακές ανηλίκων, όπου οι συνθήκες και οι καταστάσεις αντιστρέφουν την προγενέστερη φιλία σε αντιπαλότητα και εχθρότητα.

INFO

Είδος: Κοινωνικό, Δράμα, 93΄

Χώρα: Ιταλία, 1946

Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα

Παίζουν: Φράνκο Ιντερλένγκι, Ρινάλντο Σμορντόνι, Ανιέλο Μέλε

Διανομή: New Star

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ