Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Όχι» του δημάρχου Γλυφάδας για την Περιφέρεια Αττικής – Στο Μαξίμου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το όνομα του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά επέστρεψε για τα καλά στο προσκήνιο ως ο υποψήφιος για να λάβει το «χρίσμα» για την Περιφέρεια Αττικής από την Ν.Δ. αντί του Γιώργου Πατούλη.

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου ο υφυπουργός μετά από τα στρατόπεδα που επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, με αντικείμενο την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια. Όλα αυτά ενώ ο ίδιος φέρεται να προτιμά να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις προσεχείς ευρωεκλογές και αρχικά να απέρριπτε ένα τέτοιο σενάριο.

Νωρίτερα και παρά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την βολιδοσκόπησή του για να είναι εκείνος που θα έχει την «γαλάζια» στήριξη για την Περιφέρεια Αττικής, μετά το ζήτημα που ανέκυψε με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με ανάρτησή του στα social media,, ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στο μήνυμά του ανέφερε:

«Με όλη μου την αγάπη.

Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.

Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.

Για αυτά που έρχονται.

Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας».

Τα καλύτερα είναι μπροστά».Προς το παρόν τα πάντα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά ως προς την στήριξη ή μη της Ν.Δ. στον Γιώργο Πατούλη, καθώς η αρχική επίσημη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος δεν έχει αρθεί και το σενάριο να παραμείνει, αν και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητητες, δεν έχει απορριφθεί, ειδικά από τη στιγμή που απομένουν μόλις κάτι περισσότερο από δύο μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο παίζει σημαντικό ρόλο η πρόθεση του Γ. Πατούλη να είναι ούτως ή άλλως υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΉ, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον το χρίσμα δοθεί σε άλλον υποψήφιο, αυτό θα σημάνει αυτόματα «γαλάζιο» εμφύλιο στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, αυτός είναι και ο λόγος που και άλλοι δήμαρχοι όπως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη) ή ο Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστέρι), αρνήθηκαν εν τη γενέσει της την ίδια βολιδοσκόπηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ