Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

Ο Νίκος Χαρδιαλιάς θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη ΝΔ στην Αττική και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει ακόμη και σήμερα, Δευτέρα. Παρότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άρει ακόμη, επισήμως, τη στήριξή του από το πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, εν τούτοις όλα δείχνουν ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.

Στην απόφαση αυτή συντέλεσε η εμφάνιση, που συνοδεύτηκε και από ένα ζεϊμπέκικο, του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση γυναικών της ομογένειας στο Ζάππειο Μέγαρο το βράδυ της Πέμπτης. Τον χορό του Γιώργου Πατούλη, εν μέσω πυρκαγιών, δεν είδε με καλό μάτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος άρχισε ευθύς αμέσως τις επαφές με στελέχη της ΝΔ και δημάρχους προκειμένου να βρει αντικαταστάτη για την Περιφέρεια Αττικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό σκεφτόταν να προχωρήσει σε αλλαγές, απλά περίμενε να δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Με τον υφυπουργό Άμυνας, ο οποίος έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Βύρωνα, ενώ έχει αφήσει το στίγμα του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας, συζήτησε αυτό το θέμα από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς δεν ήταν ιδιαιτέρως ζεστός να ασχοληθεί εκ νέου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια όμως, κι αφού μεσολάβησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος αρνήθηκε εκφράζοντας την επιθυμία του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, φαίνεται ότι είπε το «ναι».

Για τη θέση του περιφερειάρχη ακούστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο κι άλλα ονόματα, όπως αυτό του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει για μία ακόμη φορά ότι τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά Βαθμού και ειδικότερα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η δήλωση του κ. Κωνσταντέλλου έχει ως ακολούθως:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και με “φωτογραφίζουν” για ακόμα μια φορά ως πιθανό υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου για το θέμα:

Παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντα του Δημάρχου και ζήτω από τους συμπολίτες μου να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την ομάδα μας για ακόμα μια θητεία.

Δεν έχει γίνει καμία επίσημη ή ανεπίσημη συζήτηση με κανέναν κυβερνητικό παράγοντα σχετικά με τις εκλογές της Περιφέρειας καθώς έχω ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως με ενδιαφέρει αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά Βαθμού και ειδικότερα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Επίσης ακούστηκε και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος αρνήτησε χθες μία φωτογραφία του στα social media γράφοντας: «Στο Περιστέρι και σ’ εσάς ανήκω μόνο».

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Γιώργος Πατούλης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών της Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως «αντάρτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ