Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την «Αττικό Μετρό» για τη νέα Γραμμή 4

Προσωρινές κυκλοφοριακές συνθήκες διαμορφώνονται για το προσεχές τρίμηνο στην περιοχή, εξαιτίας των εργασιών κατασκευής του «Σταθμού Καισαριανή», της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (Τμήμα Α’: Άλσος Βεΐκου – Γουδή), οι οποίες θα έχουν εκτιμώμενη συνολική διάρκεια τριών μηνών (τα έργα για κάθε φάση θα διαρκούν έναν μήνα).

Σύμφωνα με ενημέρωση της «Αττικό Μετρό», η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το Σταθμό Καισαριανή θα ξεκινήσει με την 1η Φάση κατά την οποία θα επηρεαστεί η κυκλοφορία στις οδούς Δαμάρεως, Μισούντος και Χρυσοστόμου Σμύρνης, από την οδό Σκοπευτηρίου έως τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, με ελεύθερο πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων και αποκλεισμό της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου από την οδό Δαμάρεως και από την οδό Μισούντος. Επιπλέον, θα υπάρχει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως από τη συμβολή με την Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου και για μήκος 35μ και αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου από τη συμβολή με την οδό Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως και για μήκος 50 μέτρα.

Κατά τη 2η Φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής πλευράς της οδού Δαμάρεως από το ύψος της οδού Ηρώων Σκοπευτηρίου μέχρι και τη συμβολή με την Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως με ελεύθερο πλάτος διέλευσης οχημάτων 4,00 μέτρα. Παράλληλα, θα υπάρχει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και για μήκος 70 μέτρα με ελεύθερο πλάτος κίνησης οχημάτων και Μ.Μ.Μ. από 4,50 εως και 7,00 μέτρα, ανάλογα με τις εργοταξιακές ανάγκες. Τέλος, θα γίνει στένωση της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της οδού Βυζαντίου μέχρι και την Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου με ελεύθερο πλάτος διέλευσης οχημάτων 3,50 μέτρων.

Τέλος, κατά την 3η Φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επηρεαστεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου Υμηττού με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας με ελεύθερο πλάτος διέλευσης οχημάτων 6,00 μέτρα από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι και τη Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου, θα γίνει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κίνησης οχημάτων της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου για 75,00 μέτρα μέχρι και την Λεωφόρο Υμηττού με ελεύθερο πλάτος διέλευσης οχημάτων 5,00 μέτρα. Θα γίνει τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ηρώων Σκοπευτηρίου από το ύψος της οδού Μισούντος μέχρι και την οδό Δαμάρεως με ελεύθερο πλάτος διέλευσης οχημάτων κυμαινόμενο από 3,00 μέτρα έως 6,00 μέτρα, καθώς και τμηματικός αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας του ρεύματος προς Λεωφόρο Υμηττού της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της οδού Βυζαντίου μέχρι και την Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου με ελεύθερο πλάτος διέλευσης οχημάτων 3,50 μέτρα. Τέλος, θα γίνει πλήρης αποκλεισμός της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και του παράδρομου της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου από την οδό Τζων Κέννεντυ μέχρι και την οδό Φωκαίας.

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΥ: Νέος εξοπλισμός στα πυροφυλάκια του Υμηττού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ