Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συνεχίζεται το “κυνήγι” των αυθαιρεσιών στον Άλιμο

Αμετακίνητος στις θέσεις του να τεθούν και να εφαρμοστούν όρια και κανόνες στην δόμηση κτιρίων στην πόλη, παραμένει ο δήμαρχος Αλίμου που για μία ακόμη φορά έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες, ότι θα δώσει τέλος στις αυθαιρεσίες που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης και επηρεάζουν το περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων.

Αυτή την φορά, αιτία της παρέμβασης του Ανδρέα Κονδύλη στάθηκε η προσπάθεια εργολάβου να συνεχίσει τις εργασίες σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στον λόφο Πανί, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του δικαστηρίου για παύση εργασιών.

Αναφερόμενος στην υπόθεση όπου επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην παραλιακή ζώνη του Αλίμου, και ζητά από τον Δήμο 850.000 ευρώ γιατί τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για καταπάτηση δημοτικής έκτασης, ο Α. Κονδύλης δήλωσε:

«Γνωστός επιχειρηματίας της παραλίας έχει καταθέσει δικαστική αγωγή εναντίον μου και μου ζητάει αποζημίωση 850.000 €, γιατί “τόλμησα” να πω στο Δημοτικό Συμβούλιο την αλήθεια, ότι δηλαδή έχει καταλάβει παράνομα και αυθαίρετα κοινόχρηστο, δημοτικό χώρο.

Με το θέμα που αναδεικνύω σήμερα, περιμένω να μου έρθει άλλη μία αγωγή αποζημίωσης, καθώς ορισμένοι Έλληνες “επιχειρηματίες” αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα περίπου ως “ζούγκλα” ή “πειρατεία”, όπου με πονηριές και αυθαιρεσίες θα κάνουν τελικά τη “δουλίτσα” τους, καταπατώντας τους νόμους, και σε όποιον τους ενοχλήσει θα στείλουν μία αγωγή, για να έχει να πορεύεται…

Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει (και) στον Άλιμο, με τις πανύψηλες οικοδομές και την καταχρηστική δόμηση, που οδηγεί σε πολεοδομικές τερατογενέσεις. Κτήρια-τέρατα, που κακοποιούν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και “κανιβαλίζουν” τις ακίνητες περιουσίες και την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

Γι αυτό και ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και σταματώντας με ασφαλιστικά μέτρα και πολεοδομικές διακοπές εργασιών όσες περισσότερες τέτοιες οικοδομές μπορεί.

Παρόλα αυτά, η “επιχειρηματικότητα”… α λα Γκρέκα δεν σέβεται ούτε νομιμότητα, ούτε κοινωνία, ούτε κανέναν:

Σε μία από τις αυτές τις οικοδομές, στην κορυφή σχεδόν του Λόφου Πανί (οδός Πορφύρα), αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί, ο εργολάβος ξεκίνησε παράνομες οικοδομικές εργασίες, ρίχνοντας μπετά, παραβιάζοντας την Απόφαση διακοπής των εργασιών που υπάρχει!!!

Οι περίοικοι ενημέρωσαν αμέσως τον Δήμο, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα, αλλά και την Αστυνομία, η οποία και πράγματι παρενέβη. Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα, συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και ζητήσαμε να κατασχεθεί η πρέσα μπετού ως μέσο τέλεσης αυτόφωρου αδικήματος, όπως και έγινε.

Το ξαναλέμε, για να το καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι: η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, ώστε να προστατεύσουμε την πόλη μας και το περιβάλλον από την κακοποίηση που επιχειρούν, προκειμένου να βγάλουν ένα πρόσκαιρο υπερκέρδος.

Η Διοίκηση του Δήμου με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα κάνει ό,τι περισσότερο γίνεται, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η κοινή λογική, η καθιερωμένη πολεοδομική μορφή του Αλίμου.

Η… επιχειρηματικότητα “α λα Ελληνικά” καιρός είναι να τελειώνει από τον τόπο μας!».

Όσον αφορά στο περιστατικό στον Λόφο Πανί, κατόπιν ειδοποίησης κατοίκων της περιοχής, στο σημείο έσπευσαν ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αλεξόπουλος με αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος που διατάχθηκαν από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συλλαμβάνοντας τους εργάτες και σταματώντας τις εργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ