Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ξεκινούν τα έργα στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανακαίνισης της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό να αποκτήσει την παλιά της αίγλη, να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φοιτητές καθώς και η ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν τα έργα για την επανεκκίνηση της πολυπαθούς Φοιτητικής Στέγης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου που θα συμβάλει και στην βελτίωση της εικόνας και ολόκληρου του Δήμου.

Το έργο προβλέπει την βελτίωση των υποδομών της Εστίας, ενώ τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΜΠ εξέφρασαν τις θερμότατες ευχαριστίες του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για το έντονο ενδιαφέρον και τις αποφασιστικές ενέργειές του προκειμένου να επιταχυνθεί η έγκριση της χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε: «Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία ενός σημαντικού αρχιτεκτονικού κτηρίου που λειτούργησε επί δεκαετίες ως ένα πρότυπο συγκρότημα φοιτητικής στέγης, διευκολύνοντας τις σπουδές των φοιτητών μας που δεν μπορούσαν να επωμιστούν το κόστος διαμονής τους. Η πολύπαθη φοιτητική εστία Ζωγράφου, περνά αποφασιστικά από την λειτουργική της κατάρρευση και απαξίωση σε μια νέα εποχή, με έναν σχεδιασμό που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές φοιτητικής στέγης. Με τη συντονισμένη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών και την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ένα εμβληματικό έργο για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Αθήνας μπαίνει σε τροχιά ταχείας υλοποίησης».

Υπενθυμίζεται ότι η ολική ανακαίνιση της ΦΕΖ, προϋπολογισμού 40.000.000,00 ευρώ έχει ενταχθεί στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος Ζωγράφου στο gov.gr

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ