Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας το Π. Φάληρο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου στην έκκληση της δημοτικής Αρχής για την παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης προς τους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε την Θεσσαλία.

Η συγκέντρωση ειδών συνεχίστηκε και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με δεκάδες δημότες να καταφθάνουν στο Δημαρχείο της πόλης και να αφήνουν όσα τους ζητήθηκαν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών που έχασαν τις περιουσίες στους στα νερά και τις λάσπες.

Βλέποντας το πνεύμα αλληλεγγύης και το περίσσευμα ανθρωπιάς που επέδειξαν οι πολίτες, ο Δήμος Π. Φαλήρου επιθυμεί να ευχαριστήσει ολόψυχα τους συμμετέχοντες σε αυτήν την εκστρατεία για την υπέροχη ανθρωπιστική προσφορά τους. Η συγκινητική, μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή των Φαληριωτών στο κάλεσμα αλληλεγγύης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τους πληγέντες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα δύο φορτηγά με τα συγκεντρωμένα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν ήδη στα σημεία και τους τόπους όπου έχει αφήσει η κακοκαιρία το θλιβερό αποτύπωμά της.

Η φαληρική εκστρατεία ανθρωπιάς και συμπαράστασης προς τους πλημμυροπαθείς θα συνεχίζεται για άλλες τρεις ημέρες.

Την ίδια ώρα, στην Κοινότητα Φαρκαδόνας έφτασε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η πρώτη αποστολή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με βοήθεια για τους πληγέντες.

Υπό τον συντονισμό του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μιχαηλίδης, με την πολύτιμη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου και την συγκινητική προσφορά εθελοντών, ταξινόμησαν, συσκεύασαν, φόρτωσαν, μετέφεραν και παρέδωσαν δέματα με εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα, ρούχα και είδη υγιεινής τα οποία συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, από τις προσφορές των Φαληριωτών.

Οι προσφορές παραδόθηκαν στο ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας, σε εκπροσώπους της τοπικής Δημοτικής Αρχής και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φαρκαδόνας Θάνο Κουτσίκο και η αποστολή περιελάβανε ένα φορτηγό με τρεις τόνους αγαθών και τροφίμων.

Άμεσα, από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου θα ακολουθήσει ανάλογη αποστολή προς την Θεσσαλία, καθώς συνεχίζεται με επιτυχία η δράση συλλογής προσφορών από τους δημότες.

Τέλος, αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Π. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΟ.Α.ΚΕ) η αναβολή των εκδηλώσεων ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2023, λόγω της τραγωδίας στην Θεσσαλία.

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ