Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αγιασμός για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Παλαιού Φαλήρου

Τη διαβεβαίωση ότι «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα υποστηρίξει με όλες τις δυνατότητες του και κάθε μέσο, το έργο του νεοϊδρυθέντος Κοινωνικού Φροντιστηρίου», έδωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον Αγιασμό για την έναρξη της διδακτικής χρονιάς 2023-2024 του νέου θεσμού, που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, όπου και θα φιλοξενείται η λειτουργία του.

Σκοπός του προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου υπό τον καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλη Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μελέτη Βατίστα και εθελοντές συντονιστές της δράσης, είναι η αρωγή στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή άλλες δυσκολίες, μέσω της παροχής υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες για συγκεκριμένα αναγκαία γνωστικά αντικείμενα.

Κατά την τελετή, ιδιαίτερη αναφορά από όλους τους ομιλητές έγινε στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που θα επιτελούν οι εθελοντές καθηγητές και οι καθηγήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τονίσθηκε η ευσυνειδησία, το φιλότιμο, το αίσθημα ευθύνης και η διάθεση προσφοράς προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας που τους χαρακτηρίζει.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και η επιλογή των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Η προσπάθεια από την πρώτη στιγμή υποστηρίχθηκε από την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Μπαρούνη ενώ στον Αγιασμό παραβρέθηκαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης: “Γεμίστε την καρδιά μας με καπάκια”: Δράση αγάπης στην πόλη

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ