Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Π. Φάληρο

Αρχίζουν αύριο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με σκοπό την αλλαγή της νοοτροπίας των κατοίκων των πόλεων και την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, αλλά και  εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.) στο Π. Φάληρο, θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας και τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αποδοτικότητας της πόλης με:

-Τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού, αντικαθιστώντας τον παλαιό με νέα φωτιστικά τύπου Led
-Την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια
-Το συνολικά εξελιγμένο και αποδοτικό ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης
-Την επίσημη ένταξή του στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις», με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Ένταξης και Συνεργασίας στο πλαίσιο του «European Green Deal».

Η φετινή εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στο Π. Φάληρο, έχει στόχο να ενημερώσει για τη νέα ενεργειακή κουλτούρα της πόλης, υλοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ανάγκη για ενεργειακή εξοικονόμηση, για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία από την κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμια. Τα ζητήματα αυτά μας αφορούν όλους. Εκτός από υπόθεση των κυβερνήσεων και των κρατών, των πόλεων, των φορέων, των επιχειρήσεων, είναι και υπόθεση προσωπική, είναι υπόθεση όλων μας. Και είναι ζωτικής σημασίας.

Για τις ενέργειες και εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023 στο Παλαιό Φάληρο, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος τονίζει: «Στόχος μας, η ενσωμάτωση και η εφαρμογή περιβαλλοντικών και βιώσιμων πολιτικών, η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Παράλληλα, προχωρούμε σε πρωτοβουλίες και ποικίλες παρεμβάσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι μας να αναπτύξουμε μια νέα ενεργειακή κουλτούρα, να σκεφτόμαστε «πράσινα», να αλλάξουμε τις καθημερινές πρακτικές μας, εξοικονομώντας ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε την πόλη μας, το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών μας, των επόμενων γενεών».

Διαβάστε επίσης: “Γεμίστε την καρδιά μας με καπάκια”: Δράση αγάπης στην πόλη

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ