Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

O Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  επικρατώντας με 56,69% (56.461 ψήφους) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε ποσοστό 43,31% (43.139) στο καταμετρημένο του 75% των εκλογικών τμημάτων  στη β’ εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον β’ γύρο των εκλογών συμμετείχαν περισσότερα από 133.600 μέλη. Περίπου 8.750 μέλη ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Λίγο νωρίτερα κατά την άφιξη της στα γραφεία της Κουμουνδούρου η  Έφη Αχτσιόγλου, καταχειροκροτούμενη από το συγκεντρωμένο πλήθος δήλωσε με υψωμένη γροθιά, σήμα κατατεθέν της Αριστεράς: “Ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Η κοινωνία κοιτάει προς τα εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών. Τηλεφώνησα στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσα συγχαρητήρια. Να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα”.

Παράλληλα στους δύο υποψηφίους, τον νικητή της αναμέτρησης Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, τηλεφώνησε και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ