Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ενα όμορφο πάρκο «γεννήθηκε» στο σημείο που «έφυγε» ο 13χρονος Βασίλης

Ηταν 27 Απριλίου 2014. Μεσημέρι Κυριακής. Η είδηση για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αγοριού 13 ετών, ενώ έπαιζε σε ένα παιχνίδι του λούνα παρκ, στην περιοχή του Ελληνικού, έπεσε σαν βόμβα. Παρότι έχουν περάσει 9 χρόνια, οι περισσότεροι θυμόμαστε έκεινο το φρικτό περιστατικό σαν να συνέβη χθες. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να δεχθεί τόσο παραλογισμό. Ενα μικρό παιδί, σε ένα λούνα παρκ, ένα μεσημέρι Κυριακής, μπροστά στα μάτια των γονιών του… Φρίκη…

Αυτός είναι και ο λόγος που το Σαββατοκύριακο, στα εγκαίνια του Πάρκου Αφροδίτης, το οποίο δημιουργήθηκε στον ίδιο χώρο, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε όχι μόνο στην ομορφιά του πάρκου και στις πολλές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να καταπιαστούν μικροί και μεγάλοι, αλλά και στην ασφάλεια του χώρου και των παιχνιδιών.

«Ο χώρος αυτός, επί της Κύπρου και Αφροδίτης, ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει! Προσωπικά ασχολήθηκα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το πονάω όσο κανένα άλλο έργο μας! Μετά από 5 χρόνια, χωρίς υπερβολή, και με ώριμες μελέτες, το πράσινο φως του δασαρχείου και τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, καταφέραμε να απολαμβάνουμε από σήμερα έναν χώρο όνειρο!», σχολιάζει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Διαθέτει μίνι γκολφ, παιδική χαρά, πίστα skateboard, μονοπάτια για τρέξιμο και περπάτημα (1 χιλιόμετρο συνολικά), όργανα γυμναστικής, τραπεζόπαγκους, παιχνίδια στρατηγικής όπως το σκάκι, δανειστική βιβλιοθήκη και παιδικό καφενείο.

«Ο χώρος αυτός δε θα αφήσει να ξεχαστεί ο Βασίλης! Το παιδί που το 2014 έχασε τη ζωή του σε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ποτέ ξανά άλλος Βασίλης! Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του που να κράτα ζωντανή την μνήμη του ανάμεσα μας», τόνισε ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι στο πάρκο Αφροδίτης έχουν φυτευτεί 4.000 μέτρα φυσικό γκαζόν και 9.000 δενδρύλλια.

Διαβάστε επίσης: Ένα όνειρο ζωής για τα παιδιά με αναπηρία έγινε πραγματικότητα

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ