Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Απειλές, φωνές και παρ’ ολίγον… ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, με φόντο το 6ο νηπιαγωγείο

Σκηνές… απείρου κάλλους σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, με βασικό θέμα συζήτησης το σφράγισμα ενός σχολικού κτιρίου, και συγκεκριμένα του 6ου νηπιαγωγείου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες, ενώ είχε αποφασιστεί η αγορά από τον Δήμο της πόλης του 1/3 του οικοπέδου, το οποίο ανήκει σε τέσσερις ιδιοκτήτες (το υπόλοιπο είναι «ορφανό» καθώς δεν δηλώθηκε στο κτηματολόγιο και βρίσκεται, ως υπόθεση, στα δικαστήρια), το θέμα σκάλωσε όταν η πλευρά των ιδιοκτητών επέστρεψε τα συμβόλαια που είχαν συνταχθεί για την αγορά του 1/3 του οικοπέδου στην τιμή περίπου των 505.000 ευρώ, θέτοντας έναν επιπλέον όρο αποζημίωσης χρήσης. Διεκδικούν δηλαδή άλλα περίπου 400.000 ευρώ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί οι οποίοι επέρριψαν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για το λουκέτο κατηγορώντας τη για κωλυσιεργία και λανθασμένες κινήσεις) η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσιάπης με έναν εκ των συγκεντρωμένων ο οποίος τον απείλησε ότι θα του ρίξει γιαούρτι. Η κατάσταση «μαλάκωσε» λίγο με τη βοήθεια στελεχών της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι συγκράτησαν τον κ. Τσιάπη ενώ όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος προς την πλευρά του άνδρα που τον είχε απειλήσει με «γιαούρτωμα».

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη εξαρχής. Δυσκόλεψε όμως περισσότερο όταν πήρε το λόγο η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και υποψήφια δήμαρχος, Κλαίρη Δεληγιάννη. «Πρόκειται για κοινούς εκβιαστές του ποινικού δικαίου», είπε αναφερόμενη στους ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου, και συνέχισε: «Με τον επιπλέον όρο που έθεσαν, το τίμημα φθάνει στα 905.000 ευρώ για 200 μέτρα οικοπέδου στο διαόλου τη μάνα…».

Η φράση της αυτή ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, τις οποίες επιχείρησε να κατευνάσει ο κ. Τσιάπης προειδοποιώντας ότι όποιος μιλήσει, χωρίς να έχει τον λόγο, θα βγαίνει έξω από την αίθουσα. Δεν ήθελε πολύ η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και να ακουστούν βαριές κουβέντες και απειλές…

Να σημειωθεί ότι αύριο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 8πμ, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί του 6ου νηπιαγωγείου θα συγκεντρωθούν εκ νέου έξω από τον χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, οι μαθητές μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα δύο σχολεία της περιοχής που λειτουργούν σε προκάτ. Η δε μετακίνησή τους μπορεί να γίνεται με λεωφορεία του Δήμου. Ωστόσο, οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία αφενός μεν επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αίθουσες, αφετέρου δε διότι είναι πεπεισμένοι ότι αν άλλα σχολεία απορροφήσουν τα παιδιά, το 6ο νηπιαγωγείο θα μείνει για πάντα κλειστό.

Διαβάστε επίσης: Κλαίρη Δεληγιάννη στην Αμαρυσία: Οι μαθητές θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ