Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Μεγάλη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κινητικότητας

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα από την συμμετοχή του κόσμου στος εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αφού, όλο και περισσότεροι εναρμονίζονται με τις ανάγκες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προβεί και υλοποιεί, μεταξύ άλλων:
-Τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού, αντικαθιστώντας τον παλαιό με νέα φωτιστικά τύπου Led
-Την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια
-Το συνολικά εξελιγμένο και αποδοτικό ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης
-Την επίσημη ένταξή του στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις», με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Ένταξης και Συνεργασίας στο πλαίσιο του «European Green Deal».

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, κάτοικοι και δημότες, προερχόμενοι από κάθε ηλικιακό γκρουπ, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά κυρίως, μαθητές και νεολαία, καθώς και φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις, έλαβαν πληροφόρηση και γνώση για τη νέα ενεργειακή κουλτούρα της πόλης, μέσα από την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας..

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εορτάστηκε σε 3.000 πόλεις και 50 χώρες του πλανήτη. Κεντρικό θέμα της ΕΕΚ 2023 ήταν η ενεργειακά αποδοτική και βιώσιμη κινητικότητα.

Αναφερόμενος στους στόχους της εκστρατείας και στην συμμετοχή του κόσμου και την διαμόρφωση νέας κουλτούρας ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε:

«Υιοθετούμε την ενεργή κινητικότητα, των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων καθαρών και έξυπνων μεταφορικών λύσεων, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων και εξοικονομούμε χρήματα, αλλά το βασικότερο όλων είναι η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής». Ως δημοτική Αρχή, στη διάρκεια αυτών των 4 χρόνων θητείας μας, προχωρήσαμε με γοργούς ρυθμούς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και την επόμενη πενταετία – εφόσον οι συνδημότες μας, μας τιμήσουν εκ νέου με την ανανέωσης της εμπιστοσύνης τους σε εμάς – θα το ολοκληρώσουμε!
Θέτουμε τις βάσεις ολοκλήρωσης του σχεδίου δημιουργίας δικτύου συνδυασμένων μεταφορών που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη για την επόμενη 20ετία. Λιγότερα αυτοκίνητα, μικρότερη ταλαιπωρία, καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής για όλους Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι σε μια αλλαγή νοοτροπίας».

Διαβάστε επίσης: Αναβλήθηκε η παράσταση «Πέρα.. στο Πέραν» στον Πολυχώρο του Δημαρχείου

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ