Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Αρχαία μουσική και επιστήμη “παντρεύτηκαν” στην πόλη

Τα αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα και μουσικές συνθέσεις που αποδόθηκαν από αυτά, παρουσίασαν τα μέλη του μουσικού συνόλου «ΛύρΑυλος» που χάρισαν μία ξεχωριστή βραδιά στο κοινό της Γλυφάδας στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της πόλης.

Έπαιξε επίσης μουσική με όργανα που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά και έδειξε τον τρόπο κατασκευής τους (με λάστιχο ποτίσματος, καλαμάκια, κασελάκια από την ψαραγορά κλπ). Ήταν, κατά γενική ομολογία, η καλύτερη παρουσίαση του είδους που έχει γίνει, σε επίπεδο επιστημονικό, υψηλού επιπέδου.

Ήταν μια εκδήλωση εξαιρετική, στο πλαίσιο ενός θεσμού τον οποίο καθιέρωσε στην πόλη ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και γνωρίζει τεράστια απήχηση. Υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ είναι οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

Αυτή ήταν η δεύτερη διάλεξη του χειμερινού εξαμήνου. Η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Χαράλαμπο Παπασωτηρίου, ο οποίος θα αναφερθεί στην «Πολιτική και Στρατηγική Ανάλυση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ