Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ. Πρωτούλης: Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

Κατάμεστη ήταν η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο) στον Βύρωνα, στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έγινε το απόγευμα της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Βαγγέλης Γείτονας, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα. Χαιρετισμό απεύθυνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Λεωνίδας Φραντζολάς, εργαζόμενος στο κλάδο Επισιτισμού Τουρισμό. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Θεοδώρα Δριμάλα, Ελπίδα Νασιοπούλου και Παναγιώτης Πάλμος.

«Βάζουμε ευθέως το ερώτημα στο μυαλό και τις καρδιές όλων των λαϊκών ανθρώπων, όλων των εργαζόμενων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας: Γιατί στον δεύτερο γύρο να αναμετρηθούν όλοι εκείνοι που έχουν υπηρετήσει την πολιτική που μας κατακαίει το καλοκαίρι, μας πνίγει με την πρώτη βροχή, μας στερεί δικαιώματα, μας κάνει τη ζωή αβίωτη και να μην είναι στον δεύτερο γύρο να αναμετρηθεί αυτή η πολιτική που μας έχει φέρει μέχρι εδώ και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, η “Λαϊκή Συσπείρωση” στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας;», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης στην ομιλία του, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ στo σχετικό βίντεο.

Αυτή, σημείωσε, «θα είναι μια μεγάλη αναμέτρηση από την οποία θα έχει όφελος ο λαός μας για να κρίνει, να σκεφτεί, να προβληματιστεί, αλλά να έχει και περισσότερους εκλεγμένους την επόμενη μέρα στο πλευρό του, συμμάχους στον αγώνα του, που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να λυθεί τίποτα».

Αφού αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά πεπραγμένα των περιφερειακών αρχών και παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των σημερινών υποψηφίων τους, ο Γ. Πρωτούλης ξεκαθάρισε ότι την ερχόμενη Κυριακή «αξίζει τον κόπο να αναμετρηθούν δύο διαφορετικές πολιτικές. Η πολιτική, οι στοχεύσεις, οι θέσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που λέει πρώτα οι λαϊκές ανάγκες, πρώτα να μην πνιγόμαστε, να μην καιγόμαστε, να έχουμε αποχέτευση, ηλεκτρικό ρεύμα που να μην το πληρώνουμε πανάκριβο, να έχουμε ύδρευση που να μην την πληρώνουμε πανάκριβη, σχολεία για τα παιδιά μας που να μην πέφτουν τα ταβάνια, να έχουμε δημόσιες δομές Υείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, μονάδες Υγείας σε κάθε πόλη», απέναντι στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια που αποτελούν «ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων και άνθρωποι των μεγαλοεργολάβων που για να μοιράσουν τις δουλειές πάνε όπου φυσάει ο άνεμος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Πρωτούλης, «η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν έχει καμία δέσμευση σε επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους, γι’ αυτό αξίζει να ψηφιστεί, να μπει στον δεύτερο γύρο, να έχει περισσότερους αγωνιστές δημάρχους σε όλη την Ελλάδα» και κλείνοντας επισήμανε ότι «το κριτήριο (σ.σ. της ψήφου) είναι η ζωή μας και τα δικαιώματά μας» και πως «ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε».

 

Να εκφραστεί ο Βύρωνας των πολλών

Από την πλευρά του ο Β. Γείτονας τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι και μέσα από αυτή την εκλογική μάχη υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε ένα ακόμα βήμα, να εκφραστεί μαζικά ο Βύρωνας των πολλών, ο Βύρωνας της προσφυγιάς και της Αντίστασης, ο Βύρωνας των αγωνιστικών παραδόσεων, των κομμουνιστών δημάρχων που με τους αγώνες τους, την πρωτοπόρα στάση τους και με τον λαό της πόλης στο πλευρό τους απέσπασαν κατακτήσεις, διαμόρφωσαν δομές, σχολεία, ελεύθερους χώρους και πολλά άλλα. Μπορούν να εκφραστούν αποφασιστικά όλοι όσοι έκαναν το βήμα στις βουλευτικές εκλογές και στην πόλη μας έδωσαν στο ΚΚΕ, πάνω από 12% και ακόμα περισσότεροι!

Το λέμε καθαρά και επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή: Ο λαός μας χαμογέλασε μόνο όταν έβαλε στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες, μόνο όταν βγήκε μπροστά ο ίδιος και οι κομμουνιστές τέθηκαν επικεφαλής του αγώνα του. Επιβεβαιωνόταν πάντα και επιβεβαιώνεται και σήμερα το σύνθημα “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό”.

Όλες οι παρατάξεις των αστικών κομμάτων είναι γαντζωμένες στους στόχους της περιβόητης ανάπτυξης, γαντζωμένες στους στόχους της κυβέρνησης της ΝΔ και ας κάνουν ότι διαφέρουν. Είναι παρατάξεις προσηλωμένες στην επόμενη ημέρα που ήδη μας ετοιμάζουν και έχει για τον λαό μας μεγάλη ανηφόρα με 13 ώρες δουλειά και συντάξεις στα 74 χρόνια, με πόλεις αθωράκιστες από τα καιρικά φαινόμενα, με σχολικά κτίρια ερείπια, με διαλυμένες υπηρεσίες σε δήμους και Περιφέρειες, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο ενώ για τους λίγους και εκλεκτούς έχει αμύθητα κέρδη.

Απευθυνόμαστε στο λαό της πόλης και του λέμε να βγάλει συμπεράσματα από το ατελείωτο μεταγραφικό παζάρι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο στον δήμο μας όσο και σε άλλους και φυσικά στα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας που πραγματικά όλοι αυτοί είναι μια αγκαλιά. Να δούνε τι κρύβεται πίσω από τους εκβιασμούς και τα κομπρεμί και να τους μαυρίσουν όλους! Να σκεφτούν τι είναι τελικά αυτό που κάνει υποψήφιους να έχουν περάσει από τα ψηφοδέλτια και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό για τον λαό, με την εγκληματική πολιτική του κέρδους. Για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, την οποία οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές τη φέρνουν “στην πόρτα μας”.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική του πάμε κι όπου βγει και να πάμε αλλιώς. Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” για να τους χαλάσουμε τη σούπα και να κάνουμε την έκπληξη! Ο αγώνας, η αλληλεγγύη, το “όλοι μαζί” έχουν ψηφοδέλτιο που εκφράζονται! Θα το πούμε καθαρά, όποιος ψάχνει την πραγματική διαφορά, όποιος λέει φτάνει ως εδώ, η θέση του είναι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που αγανακτεί και αηδιάζει με όλους αυτούς τους κατάπτυστους που προσπαθούν να διαμορφώσουν κριτήρια ψήφου που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες τους, που μετατρέπουν τις εκλογές σε καλλιστεία για να υφαρπάξουν την ψήφο να σκεφτούν καλά την επόμενη των εκλογών και να μη χαρίσουν άλλα χρόνια.

Μιλάμε καθαρά σε αυτούς που προβληματίζονται και σκέφτονται ότι κάτι πρέπει να γίνει και τους λέμε ότι η ελπίδα είναι εδώ. Δυναμώστε τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και αυτή η δύναμη θα επιστρέψει πολλαπλάσια στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και αφορούν την ίδια μας τη ζωή.

Καλούμε τον κάθε Βυρωνιώτη και Βυρωνιώτισσα ανεξάρτητα τι ψήφιζε μέχρι χθες να κάνει το βήμα τώρα. Να σκεφτεί πως όσα δημιουργήθηκαν στην πόλη μας από τις δημοτικές αρχές που στήριζε το ΚΚΕ, αυτά είναι που κρατάνε και σήμερα την πόλη όρθια. 8 του Οκτώβρη να ανθίσουν πολλά γαρίφαλα στην κάλπη. Για να ανθίσει η ελπίδα, για να χαμογελάσουμε όλοι εμείς και όχι εκείνοι που υπονομεύουν τις ζωές μας.

Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε με επιμονή, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά. Με το κάλεσμα, το ψηφοδέλτιο να συζητήσουμε με κάθε λαϊκό άνθρωπο που έχει αντικειμενικά συμφέρον να ψηφίσει “Λαϊκή Συσπείρωση”».

Στον εργασιακό μεσαίωνα στον χώρο της εστίασης, ως εργαζόμενος στον κλάδο και στην ακρίβεια αναφέρθηκε ο Λ. Φραντζολάς στον χαιρετισμό του και κάλεσε τον λαό του Βύρωνα να ξαναεμπιστευτεί τους κομμουνιστές στον δήμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ