Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το μνημόσυνο για τους πεσόντες των ελληνικών υποβρυχίων

Με κάθε επισημότητα και βαθιά συγκίνηση τελέστηκε, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων το σημαντικό για το Πολεμικό μας Ναυτικό το ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο στο χώρο του μνημείου των Υποβρυχίων στο Πάρκο του Φλοίσβου, υπέρ των κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απολεσθέντων εν δράσει μελών πληρωμάτων των υποβρυχίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Β’ Π.Π. είχαμε την απώλεια 4 συνολικώς υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, από τα 6 που αρχικώς διέθετε στην αρχή του ελληνοϊταλικού πολέμου, στις 28 Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για τα υποβρύχια «ΠΡΩΤΕΥΣ» (Υ-3), «ΓΛΑΥΚΟΣ» (Υ-6), «ΤΡΙΤΩΝ» (Υ-5) και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1), που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια στον υγρό τους τάφο 104 συνολικώς ανδρών των ελληνικών υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων και δύο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε, εκτός από τους προαναφερθέντες ηρωικώς πεσόντες εν πολέμω «υποβρύχιους», περιελάβανε και τους εν ειρήνη θανόντες συναδέλφους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Στεφάνια κατέθεσαν στη βάση του Μνημείου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας, ο βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄3 και τέως δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ & της Διοίκησης Διεύθυνσης Υποβρυχίων, καθώς και εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, στην τελετή παρέστη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι.

Διαβάστε επίσης: Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο Παλαιό Φάληρο

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ