Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρία Ανδρούτσου στην «Α»: Τρία μεγάλα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης από την επομένη των εκλογών

Πανέτοιμη να διανύσει την τέταρτη θητεία της, στο τιμόνι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, είναι η δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ / Συμμετέχουμε – Ενώνουμε», Μαρία Ανδρούτσου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου, μιλά για τρία σημαντικά έργα που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης από την επομένη των εκλογών, ενώ αναφέρεται στη μάχη που δίνει καθημερινά τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και σε αυτόν της φροντίδας του πρασίνου – μια δύσκολη μάχη κυρίως λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Κυρία Ανδρούτσου, τι σχέδια έχετε για την επομένη των εκλογών;

Από την επόμενη κιόλας των εκλογών, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης τρία έργα πολύ σημαντικά για την πόλη.

Καταρχάς, ξεκινάμε με την εγκατάσταση οδοφωτισμού LED με 4.500 καινούργια φωτιστικά. Υπολογίζουμε ότι με την αντικατάσταση αυτή, η εξοικονόμηση ενέργειας για το Δήμο θα είναι περίπου στο 58%. Αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά την εποχή αυτή που διανύουμε με τη βαθιά ενεργειακή κρίση και τα πολύ υψηλά κόστη της ενέργειας, που έχουν ταλαιπωρήσει οικονομικά όλους τους Δήμους.

Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Πάρκου Ασυρμάτου είναι ένα από τα έργα της επόμενης μέρας των εκλογών. Μάλιστα η καλή είδηση για το συγκεκριμένο έργο αφορά στην πολεοδομική άδεια που εκδόθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, γεγονός που μας επιτρέπει, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια γραφειοκρατικής περιπέτειας από την απόδοση στο Δήμο μας των εναπομείναντων στρεμμάτων που ανήκαν στην Πολιτική Αεροπορία, να προχωρήσουμε στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου. Η μελέτη της ανάπλασης αφορά στη δημιουργία ενός βιοκλιματικού πάρκου, με πολύ πράσινο και νερό, με χώρους αναψυχής, παιχνιδιού και περιπάτου, αλλά και χώρους πολιτισμού και άθλησης. Θα είναι ένα πάρκο 70 στρεμμάτων υπερτοπικής σημασίας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πόλη μας.

Η ανέγερση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου είναι επίσης ένα έργο που δρομολογείται άμεσα μετά τις εκλογές. Περιλαμβάνει μια μεγάλη ανοιχτή κολυμβητική πισίνα, μια κλειστή μικρότερη πισίνα εκμάθησης κολύμβησης, αναψυκτήριο, κερκίδες, κατασκευή θέσεων στάθμευσης, και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με μια παιδική χαρά.

Τι σας αρέσει στην πόλη σας;

Ο Άγιος Δημήτριος είναι μια πόλη που έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα της γειτονιάς! Η κάθε γειτονιά είναι ξεχωριστή και αυτό είναι που αγαπώ πολύ σε αυτήν την πόλη! Γι’ αυτό και πάντα προσπαθούμε να ενισχύουμε αυτόν τον χαρακτήρα, να ομορφαίνουμε συνέχεια τις γειτονιές με παρεμβάσεις με παιδικές χαρές, με πάρκα τσέπης και φυτεύσεις και να δίνουμε τρόπους στους κατοίκους να ζουν τις γειτονιές τους.

Όμως από όλα όσα αγαπώ στην πόλη μου δεν θα μπορούσε να λείπει το ρέμα της Πικροδάφνης, που πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα πια ανοιχτά ρέματα της Αττικής και αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύ μεγάλης αξίας για το πλήρως αστικοποιημένο περιβάλλον την πόλης. Το ρέμα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, να προστατευθεί και να αποτελέσει τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής.

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους ανθρώπους αυτής της πόλης και την αλληλεγγύη που τόσο συγκινητικά επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία προς κάθε ευάλωτη ομάδα, προς πληγέντες καταστροφών ή πολέμων. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα της τεράστιας αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης, που επέδειξαν για τους πληγέντες των πρόσφατων πλημμυρών στη Θεσσαλία συμμετέχοντας μαζικά στη δράση του δήμου μας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Όλες οι πόλεις έχουν και τα προβλήματά τους. Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Άγιο Δημήτριο και τι πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιωθεί;

Αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε είναι η μάχη με την καθημερινότητα. Ο Δήμος μας, όπως οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα, έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα, στον οδοκαθαρισμό, την καθαριότητα και τη φροντίδα του πρασίνου. Μην ξεχνάμε πως από το 2011 δεν γίνονται προσλήψεις στους Δήμους και αυτούς τους τόσο απαιτητικούς και σημαντικούς τομείς για την καθημερινότητα των πολιτών, αναγκαζόμαστε να τους καλύπτουμε με προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πως θέλετε να δείτε την πόλη σας στο τέλος της πενταετίας;

Θέλω να δω τα έργα που έχουμε ξεκινήσει, και αυτά που έχουμε δρομολογήσει έπειτα από αγώνες και γραφειοκρατικές περιπέτειες πολλών ετών, να υλοποιούνται και να δω τους πολίτες να τα απολαμβάνουν.

Θέλω να δω την πόλη μου να γίνεται περισσότερο βιώσιμη, πραγματικά συμπεριληπτική και ουσιαστικά αλληλέγγυα!

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ