Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Κων. Κωστάκος ή Πρύτανης στην «Α»: «Με το τρελό μου μυαλό, θα βοηθήσω όπου μπορώ»

Πριν από 27 χρόνια τον γνωρίσαμε ως μέλος του ελληνικού hip hop συγκροτήματος Ημισκούμπρια. Σήμερα, μας «ξανασυστήνεται» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Καλλιθέα Αλλάζει» του Δημήτρη Κάρναβου. Ο Κωνσταντίνος Κωστάκος ή Πρύτανης, όπως είναι ευρέως γνωστός, είναι επιχειρηματίας στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Καλλιθέα και ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται το κομματικό παιχνίδι. Αγαπά όμως, την πόλη του και θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξή της. Για τα σχέδιά του, μιλά στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου.

Από τη μουσική σκηνή, στην πολιτική σκηνή. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Δεν νιώθω ότι ασχολούμαι με την πολιτική, διότι δεν μου αρέσει το κομματικό παιχνίδι γενικά. Όμως, για την Καλλιθέα, επειδή έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ και την αγαπάω – έλειψα κάποια χρόνια, επέστρεψα, και βλέπω κάποιες ατέλειες – με το φτωχό μου μυαλό ή με το τρελό μου μυαλό, λέω ας βοηθήσω αν μπορώ. Μου έγινε πρόταση από τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, κάναμε μία συζήτηση, τον ενδιαφέρουν οι ιδέες μου, μου αρέσουν οι απόψεις του, και είπα να ασχοληθώ σοβαρά.

Ποιες ατέλειες βλέπετε στην Καλλιθέα;

Υπάρχει κάποιο θέμα με την καθαριότητα. Θεωρώ ότι αν ένας άνθρωπος με δύναμη και φρέσκες απόψεις ασχοληθεί πραγματικά με το αντικείμενο, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Μου έλεγε ένας δημοτικός σύμβουλος άλλης περιοχής ότι η καθαριότητα είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με δύο: τον Δήμο και τον πολίτη.

Βέβαια. Αυτό είναι και το πρόβλημά μου. Σε μία συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου – από εκεί έγινε η επαφή με τον δήμαρχο – είχα μιλήσει για την υποχρέωση των επιχειρηματιών και όχι μόνο, να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια μπροστά στην επιχείρησή τους. Βγαίνεις στη Θησέως και βλέπεις μπροστά από κάποια καταστήματα βρώμικα τα πεζοδρόμια τους. Και λέω, μα είναι δυνατόν να έχεις μαγαζί και να μη καθαρίζεις μία, δύο φορές την εβδομάδα το πεζοδρόμιό σου; Δεν θέλεις να είναι τέλειο; Αυτό συζητούσαμε, με άκουσε ο κ. Κάρναβος και μου είπε ότι αν με ενδιαφέρει μπορώ να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα. Είπα ότι όπου μπορώ, θα συμμετέχω.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα θέματα…

Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα του πάρκινγκ, που πρέπει να λυθεί. Άλλο που με ενδιαφέρει πολύ είναι η ανάπτυξη της εστίασης-διασκέδασης στην πόλη. Να δημιουργηθεί μια πιάτσα. Να έρχεται κόσμος, από όλη την Αθήνα, για να φάει καλά, να περάσει καλά. Η εστίαση ανοίγει το δρόμο για τη συνολική ανάπτυξη μιας περιοχής, για την αναβάθμιση της εικόνας της. Οι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, εκεί όπου περνούν καλά, φτιάχνουν μνήμες, αγαπούν το μέρος και θέλουν να ζήσουν σε αυτό.

Πως ονειρεύεστε την πόλη σας σε 5 χρόνια;

Θέλω να έχει περισσότερους πεζόδρομους, πράσινο και χώρους στάθμευσης, αλλά και να γίνει, αυτό που είπα νωρίτερα, πιάτσα καλής διασκέδασης. Παράλληλα θα ήθελα να επιστρέψουν τα μεγάλα εμπορικά brands στη Θησέως. Θέλω η πόλη μου να αναβαθμιστεί!

 

Διαβάστε επίσης: Δ. Κάρναβος: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της Καλλιθέας

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ