Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Eκδήλωση του Δήμου για τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην πορεία του Ελληνισμού

Μία σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Ζωγράφου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης και τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και των 200 ετών από την ηρωική επανάσταση του 1821.

Διακεκριμένοι ομιλητές με γνώση των ιστορικών περιόδων ανέλυσαν στοιχεία και ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την έκβαση των τριών χρονικών περιόδων. Ηταν ο Δημήτριος Σταθακόπουλος, Οθωμανολόγος, Νομικός, ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων, Ιστορικός Ερευνητής και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Ιστορικός, Στρατηγικός Αναλυτής. Και οι τρεις ανέδειξαν τη συμβολή της Ορθοδοξίας στους αγώνες του ελληνισμού και τη στενή της σχέση με το Ελληνικό Κράτος.

 

Την συζήτηση συντόνισε ο κύριος Λάμπρος Καλαρρύτης, Αντιδήμαρχος Ζωγράφου, Δημοσιογράφος, σε μία σπουδαία εκδήλωση που έδωσε κύρος και υπόσταση, ο επιβλητικός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο  Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα κ. Χαράλαμπος Πανόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου κ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών με την καθοδήγηση του μαέστρου Τάκη Ρούσσου.

Παρέστησαν  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μετικαρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τασία Μπότου, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΜΑ.Ξ.Ι.Α.ΔΗ.Z Σωτήρης Μπενέκης. Επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών Δημήτρης Μπίτσικας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης: Δήμος Μπουλούκος στην «Α»: «Δύο τεράστια έργα θα αλλάξουν την πόλη»

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ