Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δήμος Μπουλούκος στην «Α»: «Δύο τεράστια έργα θα αλλάξουν την πόλη»

Δύο μεγάλα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα θα αλλάξουν την πόλη του Ζωγράφου. Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου, ο Δήμος Μπουλούκος, αντιδήμαρχος Τεχνικός Υπηρεσιών και Επικοινωνίας, υποψήφιος με τον συνδυασμό Συμμαχία Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου, όπου επικεφαλής είναι ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας, μιλά για το έργο της αστικής ανάπλασης μέσω του προγράμματος Τρίτσης, ύψους 12,3 εκ. ευρώ, με το οποίο θα ανακατασκευαστούν πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα, καθώς και για την ανάπλαση της Πλατείας Άνοιξης.

Κύριε Μπουλούκο, ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει για την επομένη των εκλογών;

Οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν, είναι αυτές που έχουμε θέσει το τελευταίο διάστημα και συνεχίζουμε. Έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση δύο τεράστιων έργων που θα αλλάξουν τον Ζωγράφου. Έργα που δεν είναι μελέτες αλλά έχουν συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα. Πρόκειται για το έργο της αστικής ανάπλασης μέσω του προγράμματος Τρίτσης ύψους 12,3 εκατ. ευρώ με το οποίο θα ανακατασκευάσουμε 29.000 τ.μ. πεζοδρομίων και 58.000 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων, δηλαδή πλατείες και πάρκα που θα γίνουν ολοκαίνουργια και πολύ πιο φιλικά στον πολίτη. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η ανάπλαση των 17 στρεμμάτων στα Άνω Ιλίσια, η αναζωογόνηση του Πάρκου στο Γουδή και όλες οι πλατείες της πόλης. Για πρώτη φορά θα μπουν τόσα χρήματα για έργα στην Πόλη και φυσικά θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της. Επίσης η υλοποίηση της ανάπλασης της πλατείας Άνοιξης, ύψους 2.350.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα γίνουν παρεμβάσεις στην πλατεία Άνοιξης άλλα και στους παρακείμενους δρόμους Ξηρογιάννη, Μπισκίνη και Αμφιτρίτης. Στόχος του Δήμου Ζωγράφου είναι ο επανασχεδιασμός και η πλήρης ανάπλαση της Πλατείας, η ενοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, η προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και η δημιουργία μίας ασφαλούς και θελκτικής πορείας για πεζή μετακίνηση.

Τι σας αρέσει στην πόλη σας;

Ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 70.000 κόσμο, μαζί με άλλους 30.000 φοιτητές αλλά παραμένει μία γειτονιά. Όπου και να περπατήσεις θα βρεις φίλους και γνωστούς, όλοι οι επαγγελματίες στα μαγαζιά είναι γνωστοί και γενικώς έχεις μία αίσθηση οικειότητας και άνεσης. Όσον αφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι στους πρόποδες του Υμηττού με τα πολλά θετικά συνεπάγεται αυτό αλλά και 15 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Ποια προβλήματα διακρίνετε στην πόλη και τι πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιωθεί;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελλάδας, με τόσες μεγάλες πολυκατοικίες και χωρίς πρόβλεψη για πάρκινγκ, το βάρος πέφτει στο Δήμο. Παρότι προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε νέους χώρους στάθμευσης ακόμα και με τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα ρίξουμε όλο το βάρος, στοχεύοντας στη δημιουργία υπογείων πάρκινγκ. Οσον αφορά στη βελτίωση, πάντα ο τομέας της καθαριότητας μπορεί να γίνει καλύτερος και πιο αποτελεσματικός, αρκεί να έχουμε προσωπικό που δεν έχουμε στην παρούσα φάση. Βέβαια χωρίς να θέλω να απεμπολήσω ευθύνες της διοίκησης, έχουν μερίδιο ευθύνης και κάποιοι πολίτες που παρατούν τα απορρίμματα όπως τους κατέβει. Έχω δει κάποιους να ρίχνουν τις σακούλες με τα σκουπίδια από το μπαλκόνι τους επειδή δεν θέλουν να κατέβουν. Οι σακούλες σκάνε κάτω, ανοίγουν και φυσικά σκορπίζουν τα σκουπίδια τους. Και τα λέω με το θάρρος της γνώμης μου μετά από σχεδόν 2 χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Πως θέλετε να δείτε την πόλη σας στο τέλος της πενταετίας;

Είμαι σίγουρος ότι θα την δω καλύτερη, πιο όμορφη και κυρίως πιο σύγχρονη, Θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που σας ανέφερα πιο πάνω και σε συνδυασμό με τη ολοκληρωτική ανακαίνιση της Βίλας Ζωγράφου, θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα της. Και όχι μόνο η εικόνα της αλλά κα η καθημερινή διαβίωση για τους πολίτες. Με περισσότερους και καλύτερους ελεύθερους χώρους, με πιο μοντέρνους ελεύθερους χώρους , με πιο φιλικούς στο περιβάλλον και κυρίως ολοκαίνουργιους. Με νέους παιδικούς σταθμούς που έχουμε ήδη δρομολογήσει και πιο «πράσινη» και φιλική στο περιβάλλον, όπως επιτάσσει η πραγματικότητα.

Με ποια επιχειρήματα ζητάτε από τον Δημότη να σας ψηφίσει;

Για την παράταξη Συμμαχία Δημιουργίας και τον Βασίλη Θώδα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση είναι ξεκάθαρα υπέρ του Δημάρχου. Η προηγούμενη διοίκηση με το ζόρι βρήκε ένα εκατομμύριο ευρώ χρηματοδοτούμενο, όταν εμείς έχουμε περισσότερα από 25 εκατ. που θα γίνουν έργο στο Δήμο. Εμείς με 11 pocket parks, με 17 νέες αίθουσες παιδικών σταθμών, με νέα απορριμματοφόρα, με νέες παιδικές χαρές, πως να συγκριθούμε με την προηγούμενη διοίκηση που δεν έκανε ούτε ένα έργο. Όσον αφορά εμένα, από όπου κλήθηκα να υπηρετήσω τον Δήμο, πάντα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Είτε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, είτε ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Και ειλικρινά συγκινούμαι όταν συναντώ Δημότες που το γνωρίζουν!

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ