Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Γιώργος Παπανικολάου

Την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Γλυφάδας ζήτησε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου, με σκοπό να συνεχίσει το έργο και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του την επόμενη πενταετία.

Κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Τρύφωνα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η εντολή σας, η εμπιστοσύνη σας θα μετεξελιχθεί σε πράξεις. Και σας δίνουμε όρκο, για μια ακόμη φορά, ότι δεν θα την προδώσουμε ποτέ.

Όλοι πρέπει να προσέλθουμε στην κάλπη την Κυριακή, όλοι πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας και όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους υποψηφίους μας να εκλεγούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη την επόμενη μέρα.

Ήταν ευλογημένα και δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια που ζήσαμε, ήταν χρόνια με δυσκολίες, αντιξοότητες, προβλήματα, αλλά ήταν και χρόνια με επιτυχίες, με σπουδαία επιτεύγματα και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που σήμερα, 9 χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ, ενώπιόν σας και έχουμε την πεποίθηση ότι σήμερα η πόλη μας είναι μια πόλη καλύτερη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.
Πετύχαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργήσαμε δομές σε κάθε γωνιά της πόλης μας, ο καθένας από εμάς βγαίνοντας από το σπίτι του πλέον μπορεί σε πολύ λίγα λεπτά, σε πολύ μικρές αποστάσεις να χαίρεται καινούργιες υποδομές για περπάτημα, για ποδήλατο, καινούργιους ποιοτικούς δημόσιους χώρους με όλες τις αναπλάσεις που κάναμε, καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους, καινούργιες υποδομές για τα παιδιά μας, πρωτοβουλίες που μας φέρνουν πιο κοντά, που δημιουργούν περισσότερη ζεστασιά στην πόλη μας, οι εκδηλώσεις που κάνουμε, το φεστιβάλ το καλοκαίρι, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, το καρναβάλι, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες κάνουν και κάτι άλλο σπουδαίο εκτός από το να μας δίνουν χαρά και να περνάμε καλά: ενισχύουν τη ζεστασιά της πόλης και αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε, είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσει να γίνεται ακόμη πιο έντονα.

Και όλα αυτά έγιναν με μείωση δημοτικών τελών – 30% από το 2014 – και μαζί με τις μειώσεις αυτές, για να μπορέσουμε να συμπαρασταθούμε και στην περίοδο αυτή της ενεργειακής κρίσης σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, ξεπεράσαμε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, για έργα που τρέχουν και για έργα που ξεκινούν πολύ σύντομα.

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, πρέπει να πάμε όλοι την Κυριακή στις κάλπες, να πάρουμε την τύχη της πόλης μας στα χέρια μας.
Είναι το σχέδιό μας, είναι το πρόγραμμά μας για την επόμενη θητεία, είναι η δέσμευσή μας ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά». Τα καλύτερα είναι μπροστά για όλους. Για όλες τις ηλικίες. Για την πόλη μας που είναι μοναδική και θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνολική περιοχή που αποκαλούμε «Αττική Ριβιέρα».

Τα καλύτερα είναι μπροστά με έργα εμβληματικά που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα γίνουν και πολλά ακόμη σημαντικά, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου πολύ σύντομα ολοκληρώνεται, πολύ σύντομα θα παραδώσουμε το σύνολο του πεζόδρομου και του ποδηλατοδρόμου και ακολουθούν πολλές καινούργιες εγκαταστάσεις, χώροι άθλησης, χώροι αναψυχής για τα παιδιά μας, χώροι για όλους.
Για όλα αυτά έχουμε εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από τα Ταμείο Ανάκαμψης 14 εκατομμύρια ευρώ και, βεβαίως, αυτό το τόσο σπουδαίο έργο θα συνδεθεί και με το μετρό που θα έρθει στη Γλυφάδα με τρεις σταθμούς και καταληκτικό σταθμό μπροστά στο Δημαρχείο μας. Είναι κυβερνητική εξαγγελία πλέον και πιέσαμε γι αυτό.

Τα καλύτερα είναι μπροστά και για άλλες προσπάθειες που έρχονται, για σπουδαία έργα που θα γίνουν στην πόλη μας που νοιάζεται για όλους και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο, δεν εξαιρεί κανέναν.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το πρώτο ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα θα είναι πρότυπο, θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.
Για τα παιδιά με αυτισμούς, για τα παιδιά με αναπηρίες, για όλες τις οικογένειες που το χρειάζονται.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Γλυφάδα μας θα αποκτήσει Δημοτικό Γηροκομείο, μια δομή που λείπει, μια δομή που χρειαζόμαστε.
Αυτά τα έργα δεν είναι για εμάς μόνο κάποιες καινούργιες εγκαταστάσεις.
Είναι έργα που εκφράζουν τις αξίες μας, είναι έργα που μας κάνουν να νοιώθουμε ότι η πόλη μας γίνεται καλύτερη, είναι έργα που δίνουν έμφαση στη συντροφικότητα, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη στον συνάνθρωπο, στη φροντίδα που πρέπει να έχουμε προς όλους και ιδίως στους πιο ευάλωτους.

Τα καλύτερα είναι μπροστά και για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, εδώ από πάνω θα φτιάξουμε ένα καινούργιο, πρότυπο, οικολογικό σχολείο, ένα σχολείο που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα στέγασης του 7ου Γυμνασίου και θα φέρει τα παιδιά πιο κοντά με τη φύση, ένα σχολείο που θα δώσει έμφαση στην περιβαλλοντολογική εκπαίδευση, ένα σχολείο για το οποίο θα είμαστε πολύ περήφανοι, πολύ σύντομα που θα το αποκτήσουμε.

Τα καλύτερα είναι μπροστά για να συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δική σας εντολή και τη δική σας εμπιστοσύνη αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια: θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, με καινούργιους δρόμους, καινούργια πεζοδρόμια, ειδικά τώρα που τελειώνουν οι εργασίες για το φυσικό αέριο που μας έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ.

Αυτό που επίσης παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα είναι η ζεστασιά της πόλης μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες , στο φεστιβάλ της πόλης μας, ολοκληρώνεται και το Κέντρο Πολιτισμού στην Παναγούλη, ολοκληρώνονται και όλες οι παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στα προγράμματα των σχολείων αλλά και στη διά βίου μάθηση για όλους.

Διαβάστε επίσης: Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιώργος Παπανικολάου

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ