Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Κώστας Ασκούνης: «Η Καλλιθέα νίκησε» – Ποιοι εκλέγονται

«Δώσαμε έναν όμορφο, μεγάλο και σπουδαίο αγώνα. Με προτάσεις, σχέδιο και όραμα για να κάνουμε την Καλλιθέα μας μία πόλη σύγχρονη και ανθρώπινη. Η Καλλιθέα νίκησε», δήλωσε ο νέος δήμαρχος της πόλης, Κώστας Ασκούνης, ευχαριστώντας τους δημότες για τη νίκη που έδωσαν στην παράταξη «Ενωμένοι Μπροστά».

Ο κ. Ασκούνης κάλεσε τους Καλλιθεάτες να πάρουν την πόλη στα χέρια τους και «ενωμένοι μαζί» να εργαστούν σκληρά, «με συνέπεια, με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς πάθη και ανούσιες αντιπαραθέσεις, για να κάνουμε την Καλλιθέα μας τόπο για να ζεις και όχι απλά για να κατοικείς. Έναν τόπο όπου με έργα και παρεμβάσεις θα ξαναφέρουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Η μεγάλη ανατροπή

Η μεγάλη εκλογική ανατροπή, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, σημειώθηκε στον συγκεκριμένο Δήμο. Ο επί 16 χρόνια -έως το 2014- δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, επανήλθε δριμύτερος, κερδίζοντας από την πρώτη Κυριακή τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος δεν κατάφερε να ανανεώσει για τρίτη θητεία.

Αυτοδιοικητικοί που γνωρίζουν εξαιρετικά τον κ. Ασκούνη, έλεγαν στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ότι αφενός μεν το αποτέλεσμα δεν το ανέμεναν, αφετέρου δε ο νέος δήμαρχος (σσ αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Γενάρη 2024) επί τέσσερα χρόνια δούλευε αδιάκοπα, στη βάση, στον κόσμο της πόλης. «Το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη για όλους. Δεν φανταζόμασταν ότι ο Δήμος Καλλιθέας δεν θα πήγαινε δεύτερη Κυριακή. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Κώστας Ασκούνης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κουράστηκε πιο πολύ από όλους μας χωρίς να φαίνεται», ανέφεραν.

Ποιοι εκλέγονται
Ο κ. Ασκούνης εξελέγη με ποσοστό 46,05% και 21 έδρες. Ο κ. Κάρναβος έλαβε ποσοστό 39,76% και 10 έδρες, ο Ιωάννης Βακαλόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση) 10,62% και 3 έδρες, και ο Χρήστος Ιωαννίδης 3,57% και 1 έδρα.

Με την παράταξη του κ. Ασκούνη εκλέγονται οι: Ιωάννης Ερμιζάς, Αθηνά Εξάρχου, Νικόλαος Ηλιάδης, Ανέστης Φωτόπουλος, Γεώργιος Μαργωμένος, Παναγιώτης Γαλανόπουλος, Γεώργιος Γερολυμάτος, Νικόλαος Μαρώσης, Νικόλαος Ψυχίδης, Βασίλειος Μπουκουβάλας, Ιωάννα Ευτυχιάδου, Βασίλειος Τσενκελίδης, Παναγιώτης Γεωργούσης, Ελένη Γρηγοριάδου, Βασίλειος Παπαχρήστος, Παναγιώτης Πετρόπουλος, Χριστίνα Αβιτίδη, Νικόλαος Γιατράς, Ελένη Αυγερινού, Χρήστος Σιατούνης και Θεόδωρος Σεϊτανίδης.

Με την παράταξη του κ. Κάρναβου εκλέγονται οι: Γεώργιος Κυριακόπουλος, Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Δημήτρης Παπαθανάσης, Κορίνα Δαμουλιάνου, Τάκης Κοττέας, Γεώργιος -Σπυρίδων Κουτσογιάννης, Μανώλης Κωστάκης, Δημήτριος Ερμίδης και Κων. Ευσταθίου.

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Ιωάννη Βακαλόπουλο εκλέγονται οι: Νανά Ιορδανίδου και Νάντια Στεφανίδη.

Με τον Χρήστο Ιωαννίδη δεν εκλέγεται άλλος εκ των υποψηφίων συμβούλων αφού στην παράταξη αναλογεί μόλις μία έδρα.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα «θρίλερ» για 5 δημάρχους – Ποιοι πάνε 2η Κυριακή, ποιοι μένουν εκτός

Ειδήσεις από την Καλλιθέα και την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ