Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νύχτα «θρίλερ» για 5 δημάρχους – Ποιοι πάνε 2η Κυριακή, ποιοι μένουν εκτός

Δύσκολες ώρες βιώνουν δήμαρχοι πέντε περιοχών του Κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αττικής, εκ των οποίων οι δύο χάνουν το «τιμόνι» του Δήμου και οι υπόλοιποι πηγαίνουν σε επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή.

Οι δύο ηττημένοι, από την πρώτη κιόλας Κυριακή, είναι ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος (έλαβε ποσοστό 39,76%) και ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ο οποίος αν δεν υπάρξει ανατροπή δεν πηγαίνει σε δεύτερο γύρο (ήρθε τρίτος με 19,61%).

Στην Καλλιθέα, νέος δήμαρχος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2024, είναι ο Κώστας Ασκούνης, ο οποίος πήρε 46,05% και 21 έδρες. Ο κ. Ασκούνης δεν είναι «νέο αίμα» στην πόλη. Έχει διατελέσει ξανά δήμαρχος και μάλιστα επί 16 χρόνια.

Στον Βύρωνα, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, υπέστη επίσης μεγάλη ήττα, καθώς μετά από δύο θητείες δεν καταφέρνει να πάει σε δεύτερο γύρο εκλογών. Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, θα αναμετρηθούν ο Μίλτος Μπαντής ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ήρθε πρώτος με 35,29% και ο Αλέξης Σωτηρόπουλος (21,72%) που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι πάνε σε επαναληπτικές

Θρίλερ για… γερά νεύρα παίζεται στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, όπου η σειρά των τριών υποψηφίων άλλαζε διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς. Ο δήμαρχος Δάφνης Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος, ναι μεν ήρθε πρώτος (20,65%), αλλά οριακά από τον δεύτερο, Νίκο Τσιλίφη (20,14%) και τον τρίτο Γιώργο Δαουλάρη (19,39%). οπότε ουδείς γνωρίζει μέχρι τώρα (ξημερώματα Δευτέρας) πως θα διαμορφωθεί.

Δύσκολες ώρες περνά στην Ηλιούπολη ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος ήρθε δεύτερος (με 23,12%) αλλά σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο, Στάθη Ψυρρόπουλο (25,138%). Οι δύο άνδρες δίνουν νέο ραντεβού την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ομοίως και ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος ήρθε δεύτερος με ποσοστό 30,56% από τον Ηλία Σταμέλο (35,31%).

Μάχη σώμα με σώμα στη Νέα Σμύρνη

Δύσκολη μάχη δίνουν τα δύο φαβορί των εκλογών στη Νέα Σμύρνη. Πρώτος έρχεται ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης με ποσοστό 28,63% (σε 85,22% καταγεγραμμένες ψήφους) και δεύτερη, αλλά πολύ κοντά στον πρώτο, η Δήμητρα Νάνου (26,88%). Η Κλαίρη Δεληγιάννη (ουσιαστικά η διάδοχος του σημερινού δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη) καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 11,02% και αποκλείεται από τις επαναληπτικές εκλογές.

Σε Άγιο Δημήτριο και Ζωγράφου η κατάσταση φαίνεται πιο ομαλή, αφού οι δήμαρχοι Μαρία Ανδρούτσου και Βασίλης Θώδας, αντίστοιχα, δεν εκλέγονται μεν από τον πρώτο γύρο, αλλά έχουν σεβαστή απόσταση από τον δεύτερο υποψήφιο.

Στο Δήμο Ζωγράφου ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας πρώτευσε με ποσοστό 37,80 με δεύτερη την Τίνα Κατσαφάκη με 27,99%.

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου ήρθε πρώτη με ποσοστό 37,46% (σε 79,57% καταγεγραμμένων ψήφων), και δεύτερο ο Στέλιος Μαμαλάκης με 22,36%.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα για τις Aυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 ΕΔΩ.

Ειδήσεις από την Πολιτική και την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ