Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεσμεύσεις Γ. Χατζηδάκη για το Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης

Το θέμα του κοιμητηρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος δηλώνει σίγουρος για την απόκτησή του μετά και τις επαφές που είχε με επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Χατζηδάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέας του Υπουργείου Αντώνιο Οικονόμου προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που εκκρεμεί επί δεκαετίες, την κατασκευή Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε διεξοδικά η παραχώρηση χώρου 35 στρεμμάτων σε στρατιωτική περιοχή γειτονικού δήμου για δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου και βοηθητικών χώρων.

Για την εξέταση και προώθηση του θέματος, αποφασίστηκε να υπάρξει Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από έναν Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου Ηλιούπολης και δύο στρατιωτικούς προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για τη χωροθέτηση του χώρου και τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Η έκταση των 35 στρ. είναι μακριά από τον ιστό της πόλης και μακριά από την τελευταία εντός σχεδίου κατοικία.
Στην περιοχή υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του στρατού, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του νέου Κοιμητηρίου, διότι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται. Το μοντέλο που προτείνεται είναι περίπου το ίδιο με του Δημοτικού Κοιμητηρίου Γλυφάδας.

Όπως επισημάνθηκε, οι διαδικασία βρίσκεται, πλέον, σε προχωρημένες συζητήσεις. Οι εργασίες χωροθέτησης που θα ξεκινήσουν θα ολοκληρωθούν χωρίς εμπόδια σε εύλογο χρονικό διάστημα και η Ηλιούπολη θα αποκτήσει, πολύ σύντομα ένα σύγχρονο Κοιμητήριο, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Διαβάστε επίσης: Γ. Χατζηδάκης: «Ζητήσαμε debate, αλλά ο κ. Ψυρρόπουλος κρύβεται»

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ