Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δράσεις στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με έναν θεματικό περίπατο στο γκολφ θα γιορτάσει ο Δήμος Γλυφάδας την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το πρωί.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της βιωματικής δράσης που πραγματοποιείται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, το Γραφείο Ψυχολόγων και το Κέντρο Κοινότητας, με τον συντονισμό της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμητρας Κουτσούκη, πραγματοποιεί θεματικό περίπατο, υπό τον τίτλο: «Ψυχή και Σώμα: Η κίνηση ως θεραπευτικό εργαλείο».

Σκοπός, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την άρρηκτη σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας και για τη σημασία της κίνησης ως φυσικό εργαλείο πρόληψης και αυτοφροντίδας. Λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και της ήπιας σωματικής άσκησης στην ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα της ψυχικής υγείας αλλά και στην πρόληψη πολλών ψυχοσωματικών νοσημάτων, φέτος εξερευνούμε τις έννοιες της αυτοεκτίμησης και της αυτοεικόνας μέσα από βιωματικές ασκήσεις αυτοπαρατήρησης και σύνδεσης με το σώμα μας.

Διαβάστε επίσης: Το α’ πρωτοποριακό πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης σκύλων στην πόλη!

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ