Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Καταγγελία για «τραμπουκισμούς» επιχειρηματία εναντίον εργαζομένων

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για επιχειρηματία της Ηλιούπολης. Σύμφωνα με αυτή, ο επιχειρηματίας φέρεται να χειροδίκησε κατά εργαζομένων στην καθαριότητα και της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

Όπως καταγγέλλουν, ο επιχειρηματίας απείλησε και άρχισε να χτυπά με μπουνιές τις πόρτες, προπηλακίζοντας εργαζομένους και προχώρησε σε λεκτικές επιθέσεις.

«Τέτοιες πρακτικές δε μας φοβίζουν», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν τα ακόλουθα:

«Ο εν λόγω επιχειρηματίας σε έξαλλη κατάσταση “σαν ταύρος σε υαλοπωλείο” ανέβηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου μας και μπούκαρε στα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ και ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ με μπουνιές τις πόρτες, προπηλακίζοντας συνάδελφους που εργάζονται στην αποκομιδή, ενώ επιτέθηκε λεκτικά, στον προϊστάμενο της υπηρεσίας, σε συναδέλφους που ήταν παρόν στο περιστατικό και στη πρόεδρο του Σωματείου μας, που παρενέβη για να τους υπερασπιστεί. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους συναδέλφους και την πρόεδρο του Σωματείου ότι θα τους “κανονίσει”.

Απαιτούμε:

1. Η διοίκηση του δήμου να εξαντλήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσο για τα αδικήματα που τελέστηκαν στο χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας, εν ώρα εργασίας για να μην επαναληφτούν παρόμοιες συμπεριφορές.

2. Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση στήριξης των εργαζομένων και να καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τις απειλές.

Να το ξέρουν καλά ότι μπορεί οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές, να κάνουν όλα τα χατίρια στους μεγάλους επιχειρηματίες, την ίδια ώρα που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη ακόμα και για δάνεια των 2000 ευρώ, ΟΜΩΣ εμείς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας ξέρουμε καλά ότι όλα παράγονται από τα δικά μας χέρια και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας πιο δυνατός από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Δεν μπορούν να μας φοβίσουν ούτε με τους νόμους τους, που τους κόβουν και ράβουν όπως θέλουν αυτοί, ούτε με τη βία!

Η προκλητικότητα και η ασυδοσία τους θα τσακιστεί στην αλληλεγγύη και την οργάνωση μας!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, με την οποία καταγγέλλουν «την τραμπούκικη επίθεση επιχειρηματία σε εργαζόμενους της καθαριότητας και στην Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης και μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Ο εν λόγω τραμπούκος επιχειρηματίας», σημειώνουν, «έφτασε στο σημείο την χειροδικίας και της εκτόξευσης απειλών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διάφορων κομπρεμί που επαληθεύουν πάντα τη ρήση: “δώσε θάρρος στο χωριάτη”. Αναρωτιόμαστε με ποιανού τις πλάτες τόλμησε να κάνει τέτοια επίθεση απέναντι σε εργαζόμενους; Άραγε ποιο σύστημα οπλίζει το χέρι τέτοιων παρασίτων και γεννά τέτοιες πρακτικές; Από τη μεριά μας θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να τονίσουμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν μας τρομάζουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν και μας ενώνουν. Οι τακτικές αυτές που πληθαίνουν στους χώρους εργασίας μαζί με τις καταγγελίες, μας βάζουν στο καθήκον της μέγιστης εγρήγορσης. Αποφασιστικά δίνουμε την απάντηση μας».

Διαβάστε επίσης: Στ. Ψυρρόπουλος: Ξεκίνησε ήδη την καταγραφή των προβλημάτων της πόλης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ