Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ανοίγει το 6ο νηπιαγωγείο – Στα σχολεία της «Εστίας» την Τρίτη ο Γ. Κουτελάκης

Την πόρτα του σχολείου τους θα περάσουν ξανά τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης.

Όπως δήλωσε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κουτελάκης, το ζήτημα έχει λήξει. Οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου πληρώθηκαν και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου υπογράφηκαν τα συμβόλαια, βάσει των οποίων το σχολείο περνά στον Δήμο.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα το νηπιαγωγείο παρέμενε κλειστό, μετά τη διαμάχη της υφιστάμενης δημοτικής Αρχής με τους ιδιοκτήτες.

Ο κ. Κουτελάκης έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων και με όλους όσοι εμπλέκονται στη λειτουργία των σχολείων (8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης) που στεγάζονται στο κτίριο της «Εστίας». Ήδη έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση, σε καλό κλίμα, με τον πρόεδρο της «Εστίας», Ιωάννη Παπαδάτο, αλλά και με τα προεδρεία των συλλόγων γονέων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Ο κ. Κουτελάκης καταρχάς διαβεβαίωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ότι μέχρι τον Αύγουστο δεν υπάρχει κίνδυνος έξωσης των σχολείων από το χώρο. Στο μεταξύ, και παρότι δεν έχει αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της «Εστίας». Ήδη τους έχει κάνει δύο προτάσεις για τη διαδικασία καταβολής των ενοικίων, οι οποίες θα συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Εστίας».

Επίσης, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 9πμ, ο νέος δήμαρχος θα βρίσκεται στο 8ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο της πόλης, μαζί με μηχανικό, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Σχολείο «Εστίας»: Αγανακτισμένοι οι γονείς μετά την κατάρρευση της καγκελόπορτας

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ