Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.15 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος ο Γιώργος Βασταρδάνης, φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο ΕΜΠ εκείνη τη δύσκολη εποχή, θα μιλήσει για το Πολυτεχνείο έτσι όπως το έζησε. Παράλληλα, το Δημοτικό Ωδείο θα παρουσιάσει τραγούδια του αντιδικτατορικού κινήματος, με τους καθηγητές Μιχάλη Τρανουδάκη στο πιάνο, Νίκο Χατζηελευθερίου στην κιθάρα και ερμηνεύτρια την Μαρία Αλαμανή. Θα προβληθεί ιστορικό υλικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με πρωτότυπες φωτογραφίες που αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ημέρες.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Την Πέμπτη το απόγευμα, στο δημοτικό μας Ωδείο τιμούμε την εξέγερση που άλλαξε την ιστορία της χώρας μας. Τιμούμε τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο και τη διεκδίκηση των παιδιών που πήραν την μοίρα μας στα χέρια τους παλεύοντας για ανώτερα ιδανικά∙ παλεύοντας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», δίνοντας τον αγώνα τους και τη ζωή τους για να πορευόμαστε σήμερα ελεύθεροι. Σας περιμένουμε σε μία εκδήλωση «μνήμης και ψυχής», σε μία εκδήλωση που θα μας μνημονεύσει το παρελθόν το οποίο καθορίζει το μέλλον μας».

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ