Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Εκδηλώσεις ενημέρωση και πρόληψης με κεντρικό μήνυμα: «Ενημερώσου για τους κινδύνους του Σακχαρώδους Διαβήτη, δράσε έγκαιρα» και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, με μεγάλη συμμετοχή, οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στην κεντρική δράση που διοργανώθηκε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στον Φλοίσβο από το ΚΕΠ Υγείας του δήμου, με την αρωγή και την υποστήριξη της Επιτροπής για το Σακχαρώδη Διαβήτη του Θ. 117 Α Νοτίου τομέα Ελλάδος και Νήσων, της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Οργάνωσης των LIONS, οι δημότες είχαν την δυνατότητα μέτρησης Σακχάρου αίματος καθώς και ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και διατροφικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της δράσης, παρουσιάστηκαν, όλες οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν υπεύθυνα για τις σύγχρονες προσεγγίσεις και κλινικές μελέτες επί του θέματος, καθώς και την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης, είχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης.

Παράλληλα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στέλνoντας το μήνυμα ότι η νόσος μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Σακχαρώδη Διαβήτη, 14η Νοεμβρίου, προχώρησε στη συμβολική φωταγώγηση με μπλε χρώμα, της Πεζογέφυρας του Φλοίσβου, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη, με σκοπό να τιμήσει όλους τους ανθρώπους, που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο.

Να σημειωθεί ότι ο μπλε κύκλος είναι το παγκόσμιο σύμβολο του Διαβήτη και θεσπίστηκε το 2006 από τα Ηνωμένα Έθνη για να προσδώσει μια κοινή ταυτότητα ενώ το μπλε χρώμα αντανακλά τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και είναι το χρώμα της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στις δράσεις και την αξία της σωστής ενημέρωσης, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ευχαρίστησε την Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη του Θ. 117 Α Νοτίου τομέα Ελλάδος και Νήσων, της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Οργάνωσης των LIONS, για την σημαντική της προσφορά, την ανιδιοτελή συνδρομή και την φιλανθρωπική της δράση στη πόλη και την τοπική κοινωνία. Αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα του Σακχαρώδη Διαβήτη, τόνισε την σημασία της πρόληψης της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση της νόσου.

Διαβάστε επίσης: Πήρε παράταση η δυνατότητα ένταξης παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π.

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ