Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Πήρε παράταση η δυνατότητα ένταξης παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π.

Μία ακόμη ευκαιρία στα παιδιά επιπλέον οικογενειών να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), δίνει με απόφασή του ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Βασικός γνώμονας για τη λήψη της απόφασης είναι η ευρύτερη δυνατή κάλυψη των υποψηφίων ωφελούμενων, οι δυνατότητες των Δομών και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει εκφρασθεί μέχρι στιγμής από γονείς.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γιάννη Φωστηρόπουλου, παρατείνεται η δυνατότητα ένταξης των παιδιών (που δεν εντάχθηκαν στο σχετικό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ) στο «Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 2023-2024», των ΚΔΑΠ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η δυνατότητα ένταξης των ενδιαφερομένων παρατείνεται έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και η απόφαση ένταξης αλλά και η παράταση αυτής, κρίθηκαν απαραίτητες για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για δεκάδες οικογένειες, των οποίων οι γονείς και τα παιδιά αν και επιθυμούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, είτε δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα αιτήσεις, είτε αυτές απορρίφθηκαν, είτε οι γονείς δεν πληροφορήθηκαν εγκαίρως για την αρχική προκήρυξη.

Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει με αντίτιμο προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον κόστος λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π.

Ο καθορισμός ύψους μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες των δομών «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)» Δήμου Παλαιού Φαλήρου ορίζεται από 25 ως και 50 ευρώ το μήνα, ανάλογα την περίπτωση.

O δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου καλεί όλες τις οικογένειες που μπορούν να κάνουν χρήση της παροχής, να ανταποκριθούν άμεσα και τονίζει ότι: «Άμεση είναι η αντίδραση μας στο πρόβλημα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών, λόγω μη εγγραφής τους στα Κ.Δ.Α.Π., αφού δεν έλαβαν voucher. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δεχτούμε στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Παλαιού Φαλήρου παιδιά που το επιθυμούν οι οικογένειες τους, προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο και αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου τους».

Διαβάστε επίσης: Σχολείο για γονείς στο Π. Φάληρο

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ