Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Η Γλυφάδα τιμά την Ημέρα Κατά της Βίας σε βάρος Γυναικών

Με μία θεατρική παράσταση ευαισθητοποίησης και αφύπνισης τιμά την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ο Δήμος Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Λέξεις Ψυχής» η θεατρική ομάδα Let’s st-art, θα παρουσιάσει το έργο στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς – Λένα Μαυρακάκη» με την πρόεδρό της Χρύσα Λουπασάκη.

Πρόκειται για ένα έργο ενάντια στη σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, σε μια εκδήλωση όπου θα διατρανωθεί η αντίθεση της κοινωνίας απέναντι στο νοσηρό αυτό φαινόμενο και η αλήθεια που επικρατεί στην πόλη: καμία γυναίκα δεν είναι μόνη σε αυτό, υπάρχει βοήθεια ουσιαστική, υπάρχει στήριξη και πρέπει να εξαλειφθεί ο φόβος, να πάψει η σιωπή.

Για το θέμα ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου σήμείωσε: «Είναι μια πρόκληση καθημερινή για όλους μας, το φαινόμενο αυτό να σταματήσει. Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνη, έχει τη στήριξη των κοινωνικών μας λειτουργούν και τη συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν είναι μια μάχη των φύλων, είναι μια μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα την οποία πρέπει να δίνουμε όλοι μαζί – άντρες και γυναίκες, δημόσιοι φορείς και ιδιωτικός τομέας».

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ