Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Τα σχολεία… περπατάνε στην πόλη

Τα σημαντικά τοπόσημα της πόλης τους και την ιστορία κάθε γειτονιάς μαθαίνουν, μέσα από τις δράσεις των Δημοτικών βιβλιοθηκών, τα παιδιά του Παλαιού Φαλήρου που συνεχίζουν το ταξίδι τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα σχολεία μας περπατάνε στην πόλη μας!».

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, το τμήμα Β1 του 2ου Γυμνασίου Π. Φαλήρου με τη συνοδεία της καθηγήτριάς τους Δέσποινας Ρηνιού και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν έναν ακόμα «Ιστορικό Περίπατο» στην πόλη, σε σημαντικά τοπόσημά της.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη τους και να ανακαλύψουν ιστορίες για το Παλαιό Φάληρο. Ξεναγός και συνοδοιπόρος και σε αυτή την δράση ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Οι μαθητές ιχνηλάτησαν βιωματικά το μακραίωνο παρελθόν της πόλης, μέσα από μία πρωτότυπη, διαδραστική και γόνιμη προσέγγιση, κατανόησαν τις έννοιες «μνημείο», «αρχιτεκτονική κληρονομιά», «τοπόσημα» και συνειδητοποίησαν τον ρόλο τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Σχολείο για γονείς στο Π. Φάληρο

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ