Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Καθηγητές 1ου ΓΕΛ: Η διευθύντρια λογόκρινε και «έκοψε» τη γιορτή για το Πολυτεχνείο

Μεγάλες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η απόφαση της διευθύντριας του 1ου Λυκείου Καισαριανής να «λογοκρίνει» αρχικά – όπως καταγγέλλουν – και εν συνεχεία να «κόψει» τη σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη, η διευθύντρια απαίτησε να αφαιρεθεί από τη γιορτή το τραγούδι των «Υπεραστικών» με τίτλο «Η Παλαιστίνη αιμορραγεί». Στην απαίτηση αυτή, οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να αφαιρέσουν το τραγούδι, με την διευθύντρια να αποφασίζει να μην γίνει η γιορτή για το Πολυτεχνείο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου θεωρούν ότι είναι «πρόκληση να επιχειρείται τέτοια λογοκρισία σε μια τέτοια γιορτή, όπως του Πολυτεχνείου, που αντικειμενικά συνδέει τον αγώνα των φοιτητών και όλου του λαού», πόσω μάλλον σε μία ιστορική περιοχή όπως αυτή της Καισαριανής «όπου έχουν γραφτεί με σκληρούς αγώνες και με αίμα λαμπρές σελίδες της ιστορίας του λαού μας για λευτεριά, για σύγχρονα δικαιώματα».

Ακολουθεί η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών:

«Για την απαράδεκτη παρέμβαση της Διευθύντριας του 1ου Λυκείου Καισαριανής στη γιορτή που ετοίμαζαν συνάδελφοι για το Πολυτεχνείο

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπ. Παιδείας ότι οι εκπαιδευτικοί και γενικά όσοι αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για πατρίδα και λευτεριά είμαστε αντισημίτες, δηλαδή φιλοφασίστες (!), πληροφορηθήκαμε ότι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής, προχώρησε σε λογοκρισία της σχολικής γιορτής για το Πολυτεχνείο που προετοίμαζαν τρεις συνάδελφοι του σχολείου, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μοσχονάς, εκλεγμένος με την ΑΣΕ στο ΔΣ και αντιπρόεδρος της Ζ΄ ΕΛΜΕ. Συγκεκριμένα απαίτησε να αφαιρεθεί από τη γιορτή το τραγούδι των «Υπεραστικών» με τίτλο «Η Παλαιστίνη αιμορραγεί» και κάτω από τη σθεναρή στάση των υπεύθυνων καθηγητών, οι οποίοι προς τιμήν τους δεν «έκοψαν» το τραγούδι, η διευθύντρια «έκοψε» τη γιορτή.

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής, ακολουθεί τα βήματα του υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, προσπαθώντας να επιβάλει σιωπητήριο στο σχολείο της.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση όμως πως ό,τι κι αν κάνουν δεν πρόκειται να σταματήσουν τη στήριξη του αγώνα του παλαιστινιακού λαού από τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, συνολικά τον λαό μας και από όλους τους λαούς, όπως φαίνεται και από τα τεράστια συλλαλητήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι λαοί έχουν διαλέξει τη σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά κι ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που εκτός από τους Παλαιστίνιους καταδυναστεύει και τον δικό του λαό, όλα αυτά πάντα με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά και την εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διδάξουμε στους μαθητές μας την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, άρα μόνο με την Παλαιστίνη μπορούμε να είμαστε.

Ταυτόχρονα, είναι πραγματική πρόκληση να επιχειρείται τέτοια λογοκρισία σε μια τέτοια γιορτή, όπως του Πολυτεχνείου, που αντικειμενικά συνδέει τον αγώνα των φοιτητών και όλου του λαού μας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ κλπ με τον αγώνα κάθε καταπιεσμένου, κάθε λαού που στερείται τη λευτεριά του. Είναι επίσης ακόμα πιο προκλητικό να γίνεται αυτό δίπλα ακριβώς στο ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ στην Καισαριανή, όπου έχουν γραφτεί με σκληρούς αγώνες και με αίμα λαμπρές σελίδες της ιστορίας του λαού μας για λευτεριά, για σύγχρονα δικαιώματα. Προκαλεί και ευρύτερα τον λαό των ηρωικών ανατολικών συνοικιών, που ανάμεσα στην υποταγή και στον αγώνα διάλεξαν ανεπιφύλακτα το δεύτερο και το έκαναν πράξη με το αίμα τους πολλές φορές.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να «κόψουν» τη γιορτή τους, που δεν επέτρεψαν να αμφισβητηθεί ο παιδαγωγικός τους ρόλους ούτε έσκυψαν το κεφάλι στη διοίκηση. Που τίμησαν τον δεσμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των μαθητών του σχολείου τους με την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι με την οποία συναντήθηκαν πριν λίγα χρόνια και τώρα συνελήφθη ξανά από τις ισραηλινές δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης: 50 Χρόνια Πολυτεχνείο μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ