Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Μήνυμα του Τάσου Μπινίσκου για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου έστειλε ο δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού Τάσος Μπινίσκος, κάνοντας λόγο για τις αξίες της εξέγερσης που παραμένουν ζωντανές.

Αναλυτικά το σχετικό μήνυμα

«Σήμερα σιωπούμε, τιμούμε, σεβόμαστε και αναλογιζόμαστε την παρακαταθήκη των γνωστών και άγνωστων ηρώων, των χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων που συναντήθηκαν σε μια ιδέα, με μια κοινή κοινωνική και πολιτική στάση και εναντιώθηκαν στον αυταρχισμό και τον φασισμό.

 

Με μια απόσταση 50 χρόνων από την ημερομηνία- ορόσημο που έγραψε τη δική της σελίδα στην ιστορία, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το αποτύπωμά της στη νεότερη ιστορία.

Οι φοιτητές του ’73 δείχνουν ακόμα τον δρόμο στους νέους. Σε εκείνους που παλεύουν για την ισότητα, την αδικία, τη βία. Σε αυτούς που επιζητούν ειρήνη, που αναζητούν ελπίδα και ένα καλύτερο αύριο. Για όσους επιμένουν στην ειρήνη και τη δημοκρατία.

Τρεις λέξεις απλές. Τρεις λέξεις πολύτιμες. «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Και μια φωνή τρεμάμενη που αντηχεί ακόμα στα αυτιά και τη συνείδηση μας «Εδώ Πολυτεχνείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ