Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ξεκινούν τα μεγάλα έργα στον Δήμο

Στην τελική ευθεία για την μεγαλύτερη αστική παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται ο Δήμος Ζωγράφου, όπου άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η ριζική αλλαγή σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν από την δημοτική Αρχή της πόλης και τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ζωγράφου και Διασύνδεση τους μέσω Δικτύου Διαδρόμων Πεζών» που υπέγραψε ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας, θα γίνουν αναπλάσεις, συνολικού ύψους 12,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνουν αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες σε όλο το Δήμο Ζωγράφου και μεταξύ άλλων ανακατασκευές σε 29.000 τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων και 58.000 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστων χώρων.

Πέρα από την έκταση των παρεμβάσεων, ρεκόρ αποτελεί και το ύψος της χρηματοδότησης που είναι η υψηλότερη στην ιστορία για την πόλη.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, ο δήμαρχος Ζωγράφου δήλωσε: «Αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνω στην πόλη μου και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό. Δουλέψαμε σκληρά αυτά τα τέσσερα χρόνια και πλέον φέρνουμε στο Δήμο Ζωγράφου έργα 12,3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της και θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση θα τα υλοποιήσει. Με νέα πεζοδρόμια και ανακαινισμένους κοινόχρηστους χώρους, η καθημερινή ζωή των συμπολιτών μου θα γίνει καλύτερη και ομορφότερη και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, στο να γίνει πράξη η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ποτέ ο Δήμος Ζωγράφου!».

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς δημοτική συγκοινωνία μένουν προσωρινά οι δημότες

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ