Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΚΕΔΕ: Δικαστική προσβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων

Νέα βάρη στην ήδη ασφυκτική οικονομική κατάσταση των Δήμων προσθέτει η ψηφισθείσα τροπολογία για την αναδρομική απόδοση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Τα παραπάνω τονίζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής. «Σε κάθε περίπτωση, η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην εφαρμογή της ήδη ειλημμένης απόφασής της για δικαστική προσβολή του μέτρου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, το κεντρικό κράτος προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες κα την αποτυχία του να λύσει το διαχρονικό και διακυβερνητικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εξωθεί τους Δήμους, οι οποίοι θα βρεθούν με προϋπολογισμούς στο κόκκινο, να εντάξουν το κόστος του τέλους ταφής στους δημότες, χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα τους επιστραφούν ανταποδοτικές υπηρεσίες. «Πρόκειται για άδικο μέτρο και για την Αυτοδιοίκηση και για τους δημότες μας», σημειώνουν και προσθέτουν: «Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώσουν την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών για τη φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, ο σχεδιασμός και υλοποίηση των οποίων αποτελεί ευθύνη του Κεντρικού Κράτους».

Διαβάστε επίσης: «Στεγνώνει» τους Δήμους το τέλος ταφής – «Καμπανάκι» από την ΚΕΔΕ

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ