Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Στεγνώνει» τους Δήμους το τέλος ταφής – «Καμπανάκι» από την ΚΕΔΕ

Το τέλος ταφής, το οποίο αναμένεται να τινάξει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των Δήμων όλης της χώρας – ακόμη και τους πιο εύρωστους οικονομικά – απασχόλησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος Εδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου, δείχνουν ότι το τέλος ταφής αυξάνεται προοδευτικά χρόνο με το χρόνο. Το ποσόν που πρέπει να καταβάλουν οι Δήμοι όλης της χώρας για το 2022 ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ, για το τρέχον έτος φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ και για το 2024 αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ. «Τα μόνα έξτρα χρήματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα παρακρατηθούν για να αποδοθούν απευθείας στον ΕΟΑΝ (σσ Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης)», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφερόμενος στο κυβερνητικό «δώρο».

Σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είπε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε το ρόλο του απόλυτου χειροκροτητή αποφάσεων όταν αυτές είναι κολοβές», εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβολή του τέλους ταφής. «Είναι ένα άδικο μέτρο. Κακώς το έβαλαν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει το ΔΣ της ΚΕΔΕ να ενημερώσει άμεσα το σύνολο των δημάρχων. «Πρέπει να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας οι οποίοι χάρηκαν με την τροπολογία πιστεύοντας ότι θα αποκτήσουν πόρους».

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ρύθμιση για την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του τέλους ταφής

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ