Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μαθήματα αυτοάμυνας για την Ημέρα Κατά της Βίας στις Γυναικές

Από μαθήματα αυτοάμυνας μέχρι και ενημερωτικές διαλέξεις περιλαμβάνουν οι δράσεις του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου στο πλάισιο της Διεθνούς Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης των κρουσμάτων βίας με θύματα γυναίκες και οι τρόποι αντιμετώπισης του, η υποστήριξη των θυμάτων και η ενίσχυση του νομικού πλαισίου, οι δομές φιλοξενείας των θυμάτων και η ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στο πρόβλημα, είναι τα θέματα των εκδηλώσεων σε Μοσχάτο και Ταύρο.

«Στην εποχή μας δε θα έπρεπε να γίνεται λόγος πλέον για βία, ούτε κατά των γυναικών ούτε γενικότερα απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα. Δυστυχώς, αντί να εξαλείφεται η βία, βλέπουμε ότι γίνεται όλο και πιο έντονη, με μεγάλος μέρος των γυναικών να γίνονται οι αποδέκτες της δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ηχηρό μήνυμα που θα λέει «Οχι στη βία κατά των γυναικών. Οχι στη βία κατά των συνανθρώπων μας». Οπως αναφέρει, πρέπει να μάθουν τα νέα παιδιά να σέβονται τους συνανθρώπους τους και να διεκδικούν με επιχειρήματα τα θέλω τους. «Ας σταματήσουμε τον γείτονα που βλέπουμε ότι κακοποιεί τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ας δημιουργήσουμε μία κοινωνία αγάπης και όχι φρίκης».

Διαβάστε επίσης: Τρόμος σε παιδική χαρά – Άγνωστος άνδρας απείλησε και θώπευσε 15χρονη

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ