Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΟΜΙΛΟΣ INTRAKAT: H Άκτωρ χορηγός ονοματοδοσίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Άκτωρ, μέλος του Ομίλου Intrakat και μια από τις ιστορικότερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας, είναι πλέον ο χορηγός ονοματοδοσίας της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία πλέον θα αποκαλείται «Panathinaikos BC – AKTOR».

Η εμπορική συμφωνία ανακοινώθηκε στο ΟΑΚΑ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου σε εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Παρθενόπουλος, ο προπονητής της ομάδας Εργκίν Αταμάν, ο γενικός διευθυντής Επικοινωνίας της Άκτωρ Γιώργος Τσαπρούνης και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Άκτωρ Λουκάς Καραλής, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που από σήμερα το ανανεωμένο σήμα της Άκτωρ θα συνοδεύει την ονομασία του Παναθηναϊκού. Είναι μια ενέργεια που μαρτυρά τη βούλησή μας να πάμε τον Όμιλό μας μπροστά και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να κάνει δυναμικά βήματα προς το αύριο». Και συμπλήρωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα για το μπάσκετ της Ελλάδας. Χάρισε στους φίλους του 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 40 ελληνικά πρωταθλήματα και 20 κύπελλα, που έκανε γενιές Παναθηναϊκών να ανανεώνουν την αγάπη τους για την ομάδα. Ελπίζουμε το σήμα της Άκτωρ να φέρει γούρι στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Όμιλος Intrakat τονίζει:

«Ο Όμιλος Intrakat επιδιώκει να συνδυάζει την κερδοφόρο ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και γι’ αυτόν τον λόγο στηρίζει σημαντικές πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι.

Τόσο μέσω της Άκτωρ όσο και μέσω της Intrakat, o Όμιλος της Intrakat έχει κατασκευάσει εμβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, το Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης και το Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, που είναι και το «σπίτι» του Παναθηναϊκού. Και σήμερα συνεχίζει να υλοποιεί μεγάλα αθλητικά έργα σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονες, καινοτόμες κατασκευές, που θα βοηθήσουν τον ελληνικό αθλητισμό να πορευθεί στον 21ο αιώνα».

 

Έγκριση εξαγοράς της Άκτωρ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

 

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Όμιλος Intrakat είχε ανακοινώσει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Άκτωρ ΑΤΕ, «θέτοντας έτσι σε τροχιά άμεσης ολοκλήρωσης το όραμα του Ομίλου Intrakat για τη δημιουργία ενός ισχυρού πυλώνα στις Κατασκευές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα παράγει αξία για την οικονομία και τη χώρα», όπως αναφέρει.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου χαιρέτισε την απόφαση, δηλώνοντας: «Με την εξαγορά της Άκτωρ, η ολοκλήρωση της οποίας θα υλοποιηθεί άμεσα, η Intrakat μετεξελίσσεται σε καταλυτικό παίκτη της αγοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία του Ομίλου μας, το οποίο επισφραγίζει τη δυναμική αναπτυξιακή μας πορεία και τη στρατηγική επιλογή μας να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο επιχειρηματικό πυλώνα, με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, παράγοντας αξία για τους μετόχους, την οικονομία και την κοινωνία». Και πρόσθεσε: «Η εξαγορά της Άκτωρ αντανακλά την ισχυρή εμπιστοσύνη των μετόχων μας στις προοπτικές του Ομίλου Intrakat, του κατασκευαστικού κλάδου και της ίδιας της χώρας. Και με αυτήν την επιχειρηματική πρωτοβουλία, ο Όμιλός μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον: Τη φιλοδοξία και τη δέσμευσή μας να αποτελέσουμε καταλύτη για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το ταλέντο των ανθρώπων μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βλέπουμε αυτό το όραμά μας να υλοποιείται».

Ο νέος πυλώνας θα διαθέτει συνολικό ανεκτέλεστο της τάξης των 5 δισ. ευρώ (εκτίμηση για τις 31/12/23) και θα προσφέρει σημαντικές συνέργειες στον τομέα των κατασκευών, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και της ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο 370 έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνδυαστικό κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και πάνω από 3.000 εργαζόμενους.

Η συμφωνία εξαγοράς της Άκτωρ από τον Όμιλο Intrakat έγινε με την καταβολή τιμήματος ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ ποσό ύψους 114 εκατ. ευρώ, που αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της Άκτωρ προς τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από την Άκτωρ με την εγγύηση της Intrakat, εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ