Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Προχωρούν τα έργα στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας

Όαση αναψυχής και δραστηριοτήτων θα αποτετελεί το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης για την Αττική ριβιέρα.

Όλοι όσοι θέλουν να κάνουν απλώς βόλτα δίπλα στη θάλασσα, να αθληθούν, να κάνουν ποδήλατο, ή να πάρουν ανάσες καθαρού αέρα, βλέπουν τις εργασίες για την ανάπλαση να συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου: «Οι εργασίες για την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου εξελίσσονται με γοργό ρυθμό. Ο πεζόδρομος κατά μήκος της παραλίας μας από τον Άγιο Κοσμά μέχρι και τα Αστέρια έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα συνεχίσουμε προσθέτοντας διαδρομές στους βραχίονες της τέταρτης μαρίνας, στο παλιό καταράλα που ήδη έχει κατεδαφιστεί και στη τρίτη μαρίνα μέχρι και το σημείο που γίνονται τα φεστιβάλ.

Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και ο ποδηλατόδρομος και συνεχίζουμε με τις υποδομές για άθληση, για πολιτισμό, για αναψυχή για μικρούς και μεγάλους αλλά και για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης. Όλα αυτά δημιουργούν μία νέα πραγματικότητα για την πόλη μας για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Μετά από μία πολύ επίπονη διαδικασία για τις αποφάσεις, τις μελέτες, τις άδειες, τους διαγωνισμούς και πλέον την υλοποίηση των έργων, οι συμπολίτες μας και οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας ελεύθερα και ανεμπόδιστα θα μπορούν να απολαμβάνουν μία υπέροχη διαδρομή για πεζοπορία για ποδήλατο που συνολικά θα φτάσει τα 5 χιλιόμετρα αλλά και όλες τις υποδομές που περιέγραψα.

Μαζί με όλα αυτά την περίοδο αυτή – που είναι και η κατάλληλη – θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες φυτεύσεις μεγάλων και μικρών δέντρων και θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η υποδομή για τους λουόμενους στις βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες μας. Η Γλυφάδα μας δημιουργεί το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στα πλαίσια των μεγάλων παρεμβάσεων που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Αττικής, στην περιοχή που αποκαλούμε Αττική Ριβιέρα. Και αυτό το αφήγημα θα συνεχίσουμε να το υπηρετούμε πιστά. Παρά τα εμπόδια – που πιστέψτε με δεν είναι λίγα – θα συνεχίσουμε να παρέχουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας υποδομές ποιοτικές, υποδομές που αναπτύσσονται στο πιο όμορφο κομμάτι της πόλης μας, υποδομές που είναι ελεύθερες και προσβάσιμες για όλους.

Το παραλιακό μας μέτωπο θα είναι σταθερό σημείο αναφοράς για όλους μας, γιατί θα κάνει καθημερινά τη ζωή μας καλύτερη και πιο όμορφη.

Τα καλύτερα είναι μπροστά»

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ρύθμιση για την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του τέλους ταφής

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ