Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Δήμος στο 35ο Ετήσιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων της Ουτρέχτης

Μία ακόμη παρουσία σε διεθνή Συνέδριο είχε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, που συμμετείχε στο 35ο Ετήσιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων της ολλανδικής Ουτρέχτης. Εκεί ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος είχε συνάντηση και με τον ομόλογό του της ολλανδικής πόλης για θέματα βελτίωσης της ποιότηυας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οι σύνεδροι ανανέωσαν το συμβόλαιο δέσμευσης τήρησης των βασικών πυλώνων του προγράμματος Υγιών Πόλεων και έκαναν το γενικό απολογισμό των δράσεων και εργασιών του έτους 2023, καθώς και την στοχοθεσία για τα επόμενα χρόνια.

Το Παλαιό Φάληρο, ως η δεύτερη πιστοποιημένη Ελληνική Υγιής πόλη, εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον δήμαρχο της πόλης, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννη Αρκουμάνη και την συντονίστρια του προγράμματος Υγιών Πόλεων, Λίλιαν Φανιδάκη.

Από την ανταλλαγή πρακτικών και στοιχείων αντλήθηκε γνώση και εμπειρία, μέσα από συναντήσεις εργασίας, βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια, με κυρίαρχο θέμα τα αστικά περιβάλλοντα, που αποτελούν την προμετωπίδα των Υγιών Πόλεων και είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της ευημερίας αυτών.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος έλαβε μέρος σε μια πρωτοβουλία του Μουσείου των Ηνωμένων Εθνών, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε μη εκπροσωπούμενες παγκόσμιες φωνές νέων, να έχουν βήμα και να ακουστούν από τους φορείς λήψης αποφάσεων.

Ο Γιάννης Αρκουμάνης παρουσίασε το πρόγραμμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την Υγιή Γήρανση, αλλά και τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην υποστήριξη των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Ενδιαφέρουσες απόψεις για τα βιώσιμα περιβάλλοντα διαβίωσης για τη συνολική ποιότητα ζωής, αλλά και για τη βελτίωση της υγείας των κατοίκων των πόλεων τους, αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του 35ου Ετήσιου Συνεδρίου του Π.Ο.Υ., ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου και η ομόλογός του, της Ουτρέχτης, Σάρον Ντάικσμα.

Σημειώνεται ότι η Ουτρέχτη έχει επιλεγεί από το 2020 ως η 2η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να ζήσεις, σύμφωνα με την κατάταξη του Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας, προσφέρει ένα από τα πιο υγιή και βιώσιμα περιβάλλοντα διαβίωσης στον κόσμο και μοιράζεται καινοτομίες και γνώσεις με άλλες πόλεις του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται η πόλη για τον χειμώνα

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ